Torres pakt eerste MotoE pole op Misano World Circuit Marco Simoncelli

118
Jordi Torres - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Jordi Torres heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de MotoE klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Spanjaard was het snelst in de E-Pole sessie voor Matteo Ferrari en Dominique Aegerter.

Zaterdagochtend werd de E-Pole verreden door de MotoE klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De elektrische klasse kwalificeert zich door middel van de klassieke Superpole waarbij de coureurs één voor één de baan op gaan waar ze dan slechts één ronde krijgen om zich te kwalificeren.

Aangezien er dit weekend maar liefst twee races worden gereden bepaalt uitslag van deze E-Pole sessie de startopstelling voor race 1 op zaterdagmiddag. De uitslag van race 1 bepaalt de startopstelling van race 2 op zondagochtend.

Uiteindelijk was Jordi Torres met een 1’43.154 het snelst en behaalde hij zijn eerste pole position voor Matteo Ferrari en Dominique Aegerter. Eric Granado klokte de vierde tijd voor Xavier Simeon en Lukas Tulovic, daarachter maakten Mattia Casadei, Mike di Meglio, Niki Tuuli en Alejandro Medina de top tien compleet.

De eerste MotoE race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagmiddag om 16:20 uur van start, race 2 gaat zondagochtend om 10:05 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App