Amber Garcia, een 16-jarige Filipijns wegracetalent, is overleden aan de gevolgen van zijn bij een crash tijdens het finaleweekend van het 2019 FIM Asia Road Racing Championship opgelopen verwondingen.

De finaleronde van het 2019 FIM Asia Road Racing Championship in Buriram is afgelopen zondag overschaduwd door een ernstig ongeval. Tijdens de tweede Underbone 150cc race vond er in de derde ronde van de wedstrijd een ernstig ongeval plaats in bocht zeven van het Chang International Circuit.

Bij deze crash liep de jonge Amber Garcia- die afgelopen weekend als Sniper 150 kampioen debuteerde in de klasse – ernstige verwondingen op. Na een eerste medische behandeling in het medical centre van het circuit werd Garcia overgebracht naar het Buriram Hospital.

Ondanks de best mogelijke verzorging van de medische staf van het circuit en de artsen van het Buriram Hospital kwam donderdag 05 december het trieste nieuws dat de pas 16-jarige Filipijnse coureur aan de gevolgen van zijn bij de crash opgelopen verwondingen is overleden.

Official Statement FIM Asia:  FIM Asia_Amber_Garcia

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App