Zondagmiddag is bij een crash op het Circuito de Jerez Angel Nieto de 14-jarige Marcos Garrido om het leven gekomen. De crash vond plaats tijdens een regionale Supersport 300 wedstrijd.

Een regionale race op het circuit van Jerez is zondagmiddag overschaduwd door een tragisch ongeval. De 14-jarige Marcos Garrido kwam tijdens de race ten val waarna hij door een achter hem rijdende coureur werd aangereden. De wedstrijdleiding zag meteen de ernst van de situatie in. De medische hulp was dan ook snel ter plaatse, maar ondanks dat Garrido nog wel met spoed overgebracht werd naar het ziekenhuis in Jerez bleek dat de artsen niets meer konden doen.

Niet veel later kwam dan ook het trieste nieuws dat Garrido aan zijn verwondingen was overleden. Inmiddels heeft ook de Andalusische afdeling van de Spaanse motorbond een officiële verklaring gegeven omtrent het tragische ongeval en het overlijden van Garrido.

“Tijdens de Supersport race die vandaag op het circuit van Jerez werd verreden is Marcos Garrido Beltran ten val gekomen. De medische dienst van het circuit waren snel ter plaatse voor de eerste medische assistentie, vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Jerez waar hij een uur na aankomst is overleden. Vanuit de FAM en de CIV organisatie willen wij onze oprechte medeleven betuigen aan de familie en vrienden.”

Inmiddels betuigen veel bekende Spaanse coureurs hun medeleven op social media omtrent de dood van hun jonge landgenoot.