Tijdens de Grand Prix van Italië in Mugello is zaterdagmiddag aangekondigd dat het Britse Triumph vanaf 2019 de motorblokken gaat leveren voor de Moto2 klasse. De fabrikant heeft een 3-jarige deal met Dorna gesloten en zal met hun getunede 765cc triple engine de opvolger worden van het CBR600RR blok van Honda.

Het motorblok is een ontwikkeling van de Daytona 675R waarmee al wordt gereden in verschillende Supersport klassen, waaronder de Isle of Man TT, Daytona 200, British Supersport en de WorldSSP klasse.

Commercieel directeur Paul Stroud kijkt uit naar de komst van Triumph in de Moto2 klasse. “Dit is een belangrijk moment voor Triumph en het is weer een nieuw hoofdstuk in onze 110-jarige race-historie. We kijken uit naar de samenwerking met Dorna en de Moto2 teams en hopen spektakel te kunnen leveren voor zowel coureurs als fans.”

Ook Dorna CEO Carmelo Ezpeleta is blij met de gesloten deal. “We zijn trots dat we samen kunnen werken met één van werelds iconische motormerken. De triple blokken van Triumph staan bekend om hun kracht, lineaire vermogensafgifte en koppel en hebben hiermee al veel succes geboekt in verschillende raceklassen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit voor ons de ideale deal is. We kijken uit naar een nieuwe generatie in Moto2 vanaf 2019 in partnerschap met Triumph.”

IRTA president Hervé Poncharal was ook zeer te spreken over de nieuwe deal. “Moto2 is een belangrijke klasse voor het ontwikkelen van talent richting de MotoGP klasse, en we hebben veel voorbeelden van toprijders in MotoGP die in de Moto2 klasse gereden hebben. Naast het nieuwe motorblok komt er ook een nieuwe ECU en zal er voor het eerst elektronica aanwezig zijn op de Moto2 motoren, zoals traction control en anti-wheelie. Dit zodat de klasse beter voorbereidt is voor de MotoGP en rijders al enigszins gewend raken aan elektronische rijhulpmiddelen. Dit partnerschap gaat zorgen voor een nieuwe stap in de evolutie van Moto2 en nog belangrijker worden in de rol van opleidingsklasse voor de MotoGP.”

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag