De sympathieke Australische rijder Troy Bayliss zal tijdens de trainingen te gast zijn op de 24e Internationale Ducati Clubraces die op 17 & 18 mei worden gehouden op het TT Circuit Assen. Na 31 jaar keerde Ducati met een schitterende prestatie terug in de koningsklasse. Bayliss en zijn teammaat Capirossi scoorden een 5e en een 3e plaats bij de eerste race in Suzuka. De tweede Moto GP race wist de Bayliss zelfs als 4e te finishen. Bayliss komt een en ander op zaterdag persoonlijk toelichten aan het publiek. De alom gewaardeerde en gerespecteerde Engelse gentleman racer en motorsport journalist Alan Cathcart zal de vragen stellen.

Bayliss & Ducati
Bayliss die in 2001 op Assen met Ducati kampioen werd in het World Super Bike kampioenschap rijdt dit jaar in de Moto-GP klasse met de totaal nieuw ontwikkelde Ducati Desmosedici. De eerste GP in Japan was een regelrechte sensatie: Bayliss 5e en teammaat Capirossi met een 3e plaats meteen op het podium. Na dertig jaar afwezig te zijn geweest in de koningsklasse had het merk zich geen betere rentree kunnen wensen. Buiten de GPÕs is Ducati nog steeds actief in het WSB. Bij alle tot op heden verreden manches stonden rijders van de Italiaanse fabriek de hoogste treetjes. Een immense prestatie van de relatief kleine fabriek uit Bologna. Waar de grote Japanse fabrieken hun inzet vooral concentreren op het Moto-GP circus is Ducati in beide kampioenschappen actief met een officieel fabrieksteam.

De Clubrace
Wat in 1979 begon als wedstrijdje onder leden van de Ducati Club Nederland, is inmiddels uitgegroeid tot een ruim twee dagen vullend motorwegrace evenement op het TT Circuit Assen. Ongeveer 550 rijders, vanuit geheel Europa en overzees, nemen er aan deel. Onder hen ietwat grijzende heren die ŽŽn maal per jaar hun met zorg geprepareerde klassiekers uitlaten, maar ook professionele toppers uit de nationale en internationale wegrace scene. De technische keuring van de motoren en de kwalificatie trainingen worden gehouden op zaterdag. Õs Avonds is er live muziek in het paddock restaurant. Op zondag zijn de races in 10 verschillende klassen. Op het circuit wordt geracet, in het rennerskwartier wordt onder de ogen van de toeschouwers gesleuteld en ook aan vermaak voor de kleintjes is gedacht. Voor dat ene hele speciale onderdeel waar u al tijden naar zoekt is er de onderdelenmarkt. Het is deze variatie die dit evenement zo aantrekkelijk maakt om te bezoeken, al bijna sinds 25 jaar.

24e Internationale Ducati Clubraces, 17 & 18 mei 2003

– zaterdag 17 mei 2003, trainingen vanaf 10.00 uur entree 10,- euro

– zondag 18 mei 2003, wedstrijden vanaf 11.00 uur, entree 18,- euro

kinderen tot 12 jaar gratis, rennerskwartier toegankelijk voor het publiek

JI