TT Assen Special: zondagmiddag te zien bij Eurosport

100
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© screenshot Eurosport

Op zondag 28 juni, de dag waarop de Motul TT Assen zou plaatsvinden, zendt Eurosport een special uit die MotoGP fans en Dutch TT-liefhebbers aan de buis zal kluisteren. Naast deze TT Assen Special zal Eurosport tevens een tweetal documentaires en een aantal herhalingen uitzenden van de voorgaande edities van de Dutch TT.

Voor het eerst sinds 1949 is er dit jaar vanwege de corona maatregelen geen Dutch TT in Assen. Bij Eurosport is daarom een special van twee uur te zien over de historie van het circuit, de mooiste momenten die daar hebben plaatsgevonden, de successen van Nederlanders en wat het niet doorgaan van de race betekent voor het circuit, het Nederlandse Moto2 team ‘NTS RW Racing GP’ en de coureurs.

In de special rijdt Moto2 coureur Bo Bendsneyder op de motor waarmee Jack Middelburg in 1980 als laatste Nederlander de TT Assen won. Verder komt Wilco Zeelenberg aan het woord over zijn drie podiumplaatsen op Assen, Michael van der Mark, de laatste Nederlandse MotoGP coureur (en huidig WorldSBK coureur) spreekt over zijn ervaringen op de racebaan en neemt ons mee over het circuit en er is een uitgebreid interview met regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez over zijn onvergetelijke TT-momenten. Tenslotte laten bekende MotoGP Coureurs zoals Fabio Quartararo, Jack Miller, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci weten wat de Dutch TT voor hun betekent en horen we van Valentino Rossi.

Meer dan alleen een TT Assen Special
De TT-uitzendingen op Eurosport beginnen al in de ochtenduren. Zo zal er rond de klok van 10:00 uur eerste een korte samenvatting te zien zijn van de 2019 editie van de Dutch TT. Het begin en de lengte van deze samenvatting is deels afhankelijk van de programmering eerder op de ochtend.

Vanaf 10:15 uur is er vervolgens een documentaire te zien over Petronas Yamaha Sepang SRT gevolgd door de schitterende documentaire ‘Dovi Undaunted’, een door Red Bull uitgebrachte docu waar Andrea Dovizioso gevolgd wordt tijdens een uitdagend MotoGP seizoen – een seizoen waarin hij blessures en zijn critici trotseerde om races te winnen en tweede te worden in het MotoGP wereldkampioenschap.

Om 12:00 uur volgt er een herhaling van de 2017 editie van de Dutch TT waarna om 13:00 uur de TT Assen Special zal beginnen. Na afloop zullen er vervolgens nog herhalingen te zien zijn van zowel de 2018 als ook een langere samenvatting van de 2019 editie van de Dutch TT.

Kortom Eurosport zal zondag 28 juni een groot deel van de dag in het teken staan van de Motul TT Assen.

Het uitzendschema en de programmering ziet er als volgt uit:

  • –:–  – 10:15 uur TT Assen 2019
  • 10:15-10:45 uur Petronas Docu
  • 10:45-12:00 uur Dovi Undaunted (documentaire over Andrea Dovizioso)
  • 12:00-13:00 uur TT Assen 2017
  • 13:00-15:00 uur TT Assen Special
  • 15:00-16:00 uur TT Assen 2018
  • 16:00-17:15 uur TT Assen 2019

De uitzendingen zijn te zien op zowel Eurosport 1 als ook de Eurosport Player.

Deze zondag is tevens een opmaat naar de eerste live MotoGP die weer te zien is op 19 juli, de MotoGP van Jerez. Eurosport zal dat weekend live verslag doen van deze races, zodat racefans niets van de actie hoeven te missen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App