Het TT Balloon Festival, dat aanvankelijk voor zondag 23 juni gepland stond, zal definitief geen doorgang vinden in de TT-week. Het evenement zal verplaatst worden naar een datum later in het seizoen.

Het TT Balloon festival staat normaliter gepland zondag voorafgaand aan de Motul TT Assen. Een dergelijk evenement is vanzelfsprekend afhankelijk van de weersomstandigheden. Zondag 23 juni leek het prachtig weer aan de grond maar de windstromen hoger in de lucht waren dusdanig dat het niet verantwoord was om de ballonen op te laten stijgen. De organisatie kon niets anders doen dan het evenement uit te stellen.

Als uitwijkdatum werd woensdagavond 26 juni gekozen, maar gezien de huidige weersomstandigheden blijkt dit niet haalbaar. In overleg met de uitvoerende organisatie is dit in verband met de weersomstandigheden besloten. Met name de windsterkte en windvlagen in de hogere luchtlagen, maakt het varen van de ballonnen te risicovol.

Gezien de aankomende drukte op en rond het TT Circuit Assen is het niet mogelijk om het nogmaals te verplaatsen naar later in de week en is er gekozen om het TT Balloon Festival naar een later tijdstip in het seizoen te verplaatsen.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App