Een verrassing kan het bijna niet meer genoemd worden, maar vanaf 2020 keert de Formule 1 terug naar Nederland. Het TT Circuit Assen greep mis maar Zandvoort organiseert volgend jaar mei een F1 Grand Prix.

De Formule 1 keert in 2020 definitief terug naar Nederland, dat hebben de Formule 1-eigenaar Formula One Management (FOM) en sponsor Heineken dinsdagochtend 14 mei bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het circuit van Zandvoort.

Biermerk Heineken is titelsponsor, voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is benoemd tot sportief directeur. De zekere deelname van Red Bull-coureur Max Verstappen staat garant voor een massale opkomst, is de verwachting van de organisatoren.

De Grand Prix zal plaatsvinden in een festivalachtige setting, met activiteiten voor het hele gezin. Verschillende Nederlandse topartiesten hebben al toegezegd te willen optreden tijdens het evenement.

Geen TT Circuit Assen
Met de bekendmaking komt er voorlopig een einde aan de Formule 1-droom van Assen. Zandvoort en Assen waren maandenlang in de race om een Formule 1 in Nederland te organiseren. Volgens Zandvoort is Assen nooit serieus in beeld geweest, terwijl de initiatiefnemers in Drenthe altijd gezegd hebben dat ze stand-by stonden als de badplaats de organisatie niet rond zou krijgen.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App