TT Circuit Assen: ‘We weten nog niet hoe we dit gaan overtreffen’

8
persconferentie
TT Circuit Assen directeur Peter Oosterbaan en TT voorzitter Arjan Bos staan de media te woord | foto© Ad van de Graaf

De 88e editie van de TT Assen is een groot succes geworden. De fans werden in schitterende omstandigheden getrakteerd op spannende wedstrijden, met als hoogtepunt de wedstrijd van de MotoGP. Over het weekend kwamen meer dan 167.500 bezoekers door de entreepoorten en dat stemde TT directeur Peter Oosterbaan en TT voorzitter Arjan Bos tot grote tevredenheid. 

“we hebben een heel goed weekend achter de rug. Het was zondagochtend wel even spannend hoe de aanvoer zou lopen met ons nieuwe plan, maar al snel stroomden de complimenten binnen,” blikt Bos terug. “Lekker dan! Nu ben ik veel te vroeg op het circuit, was één van de berichten die mij zeer tevreden stemde.”

Ook Peter Oosterbaan was zeer tevreden met de gang van zaken omtrent het nieuwe verkeersplan.

“Het was ons doel om vóór twaalf uur iedereen op het circuit te hebben. Uiteindelijk kon ik met alle instanties bepalen dat om elf uur al iedereen op zijn plaats was. Dat was dus een uur eerder dan gepland. Dit komt ook omdat we hebben gemerkt dat de mensen veel eerder naar het circuit zijn gekomen dan in andere jaren,” vertelde de directeur.

Voor beide mannen was ook de MotoGP race het hoogtepunt van het weekend.

“Dit is één van de mooiste wedstrijden sinds jaren. Zelfs Dorna baas Carmelo Ezpeleta was zo enthousiast dat hij de prijsuitreiking wilde meemaken. Daar heb ik hem nog nooit gezien!” sprak Bos vol trots.

De TT was zo geslaagd dat de directie en het bestuur nog niet goed weten hoe ze het in de 89e editie nog betere kunnen doen.

“Natuurlijk gaan we nog evalueren, maar op dit moment zou ik niet weten hoe we een weekend als dit kunnen verbeteren. Er valt qua publieke belangstelling nog wat te winnen op de vrijdag en zaterdag, maar de zondag is met 105.000 bezoeker gewoon uitverkocht. We kunnen vast nog enkele details verbeteren, maar daar gaan we de komende tijd goed over nadenken,” aldus Bos.

Een smetje op de feestvreugde is de afvoer van het circuit. Kort na de MotoGP race kwamen de eerste berichten binnen van opgestopte parkeerplaatsen en een moeilijke verbinding naar de A28. Automobilisten stonden soms twee uur stil en de file rondom Assen zou zijn opgelopen naar 18 kilometer.

“We merkten dat veel mensen na de MotoGP wilden vertrekken, wellicht aangespoord door de F1 race die op TV was. Als veel mensen tegelijk vertrekken geeft dat spanning op de wegen. Vooral de A28 loopt vast en als dat eenmaal gebeurt dan kom je ook niet meer van de parkeerplaats. Helaas is de afvoer veel moeilijker te regelen dan de aanvoer. Dit is zeker een punt wat tijdens de evaluatie nog besproken gaat worden,” aldus Bos.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag