Het TT Museum krijgt zo goed als zeker onderdak in voormalige discotheek Club11 aan de Brinkstraat in Assen. De voormalige discotheek staat al enige tijd leeg en kan op 1 januari 2019 worden betrokken.

De Stichting TT Museum, die juli 2015 werd opgericht, is verheugd dat eindelijk een locatie voor het museum is gevonden. Tal van opties passeerden inmiddels de revue, maar de onderhandelingen met Club 11lijken in een afrondende fase.

Club 11 is eigendom van Hotel de Jonge. Dat sloot september vorig jaar de discotheek en de naastliggende cafés The Beefeater en Feestcafé om zich uitsluitend te richten op de hotelfunctie en het restaurant. Bezoekers van de genoemde horecagelegenheden zorgden in de nachtelijke uren vaak voor (geluids)overlast voor de hotelgasten.

Hotel en restaurant zijn inmiddels ingrijpend verbouwd. De twee cafés worden nog bij het hotel betrokken, Club 11 had nog geen bestemming. Hier lijkt nu dus verandering in te komen met de komst van het TT Museum.

Het museum krijgt in de voormalige Club 11 de beschikking over 400 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Het pand telt drie verdiepingen waarvan twee geschikt zijn voor het tentoonstellen van alles over de TT, motoren en motorgerelateerde objecten.

Beide partijen verwachten nog deze week de laatste puntjes op de i te zetten en tot definitieve overeenkomst te komen.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App