Het heeft lang geduurd, maar het TT Racing Team heeft de eerste meters gemaakt in 2020. Danny van der Sluis testte met de BMW S1000RR meerdere dagen op het TT Circuit Assen en op het circuit van Zolder in België. Danny kwam samen met Ivar Wesselink en Eduard Troost ook nog in actie op de TT Junior Track in Assen.

We hadden er lang naar uitgekeken, maar woensdag 27 mei kon Danny van der Sluis zijn eerste trainingsmeters maken met de BWM S1000RR van het TT Racing Team. Dit gebeurde op woensdag 27 mei tijdens een trainingsdag georganiseerd door de KNMV. De rijders kwamen in actie op de WK-layout met de snelle Ruskenhoek. Danny had het duidelijk naar zijn zin en zette ook gelijk snelle tijden. In de avond reed het team door naar het circuit van Zolder, om daar nog eens dag te testen. Ook dit ging eigenlijk boven verwachting.

Danny na afloop van de twee trainingsdagen: “We kunnen terugkijken op een goede trainingsweek! Het waren natuurlijk pas de eerste echte trainingen in 2020. Ik ben zeer tevreden over onze snelheid met de BMW S1000RR. We hebben nog weinig aan de motor gedaan qua set-up, maar toch zijn de rondetijden al erg goed. Dat belooft wat!”

Vervolgens stonden afgelopen weekend (5 en 6 juni) de eerste trainingsdagen van CRT Holland, de organisator van de OW Cup, gepland. Tijdens de twee trainingsdagen het weer zeer wisselvallig, waardoor Danny met het TT Racing Team ook kon werken aan een set-up voor een natte baan. Ook werden er diverse zaken geprobeerd met de set-up.

Danny: “We hebben vooral vrijdag veel sessies op het nat gereden. We hebben daar een goede basis gelegd voor de afstelling op een natte baan. Zaterdag hadden we een aantal droge sessies. We hebben diverse dingen geprobeerd met de afstelling. Sommige pakten goed uit en andere minder, maar zo leren we de BMW steeds beter kennen. Al met al goede testdagen en ik hoop dat ik snel weer op de motor kan zitten!”

ivar-wesselink

Ivar Wesselink | foto© Jan Timmerman – JTS fotografie

Ook heeft Danny samen met Ivar Wesselink en Eduard Troost nog getraind op de TT Junior Track in Assen. Dit gebeurde in het laatste weekend van mei. De jonge Ivar trainde met de Ohvale, terwijl Danny en Eduard in actie kwamen op de Supermoto. Voor Danny was het zijn eerste kennismaking op de Supermoto.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App