TT Racing Team start het seizoen met een tweede plaats voor Danny van der Sluis

306
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Danny van der Sluis is als tweede over de finish gekomen in de openingsrace van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap. De coureur van het TT Racing Team moest er hard voor werken, aangezien hij gedurende de race te kampen kreeg met gripproblemen. Uiteindelijk een goed resultaat om het seizoen 2020 mee te beginnen.

Het TT Racing Team moest er lang op wachten, maar zaterdag 11 juli konden zij hun eerste race rijden met Danny van der Sluis op de BMW S1000RR in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De testdagen eerder dit jaar waren al veelbelovend en de equipe uit Staphorst keek dan ook enorm uit naar deze seizoensstart. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen liet Danny gelijk zien wat hij waard is, door kort achter tweevoudig IDM Superbike kampioen Ilya Mikhalchik een tweede tijd te klokken. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan nat, waardoor er geen veranderingen meer kwamen op de tijdlijst.

Vanaf de tweede startplaats had Danny geen sterke start, maar hij wist vervolgens snel plaatsen te winnen. Voorop gastrijder Ilya Mikhalchik, die buiten mededinging aan de start stond. Daarachter wist Danny de leiding te pakken in de ONK SuperCup 1000 wedstrijd. Echter kreeg hij na zo’n vier ronden problemen met de grip van de achterband, waardoor hij zijn tempo niet kon vasthouden. Pepijn Bijsterbosch nam de leiding over en wist iets weg te rijden bij Danny. De coureur van TT Racing Team moest er hard voor strijden, maar hij wist in de slotfase de tweede plaats over de finishstreep te brengen. De regerend ONK SuperCup 1000 kampioen is het seizoen dan ook goed begonnen met 20 belangrijke punten voor het kampioenschap.

Danny van der Sluis #10: “In de eerste kwalificatie hadden we al wat problemen met de grip van de band. Daarna een nieuwe band gestoken en één snelle ronde gezet. Q2 hadden we graag nog wat geprobeerd, maar toen was het helaas nat. Achteraf hadden we deze sessie goed kunnen gebruiken. De eerste ronden van de race waren goed, maar na vier ronden kwam al de eerste drop van de band. Dit werd vervolgens iedere ronde erger. Het was best een zware race, want ik had ben wel zo’n vier of vijf keer uit het zadel geweest omdat ik geen grip had. In de laatste ronde werd het nog spannend met Frank (Nieman) voor plaats twee. Ik probeerde hem kort te houden, maar hij kwam toch mij voorbij. In de Ramshoek kon ik weer terugkomen door hem buitenom te passeren. Een tweede plaats is een goed resultaat, maar we hebben ook nog wel werk te doen voor de volgende race om de gripproblemen op te lossen.”

Volgende week staat gelijk al de tweede OW Cup ronde gepland. Zaterdag 18 juli rijdt de ONK SuperCup 1000 klasse twee wedstrijden op het TT Circuit Assen. Een week later (25 juli) komt Ivar Wesselink in actie tijdens zijn eerste race van het jaar op de Ohvale 160 op het Midland Circuit in Lelystad.