Tuuli wint vroegtijdig afgevlagde eerste MotoE race op de Sachsenring

245
Niki Tuuli leidt voor Bradley Smith - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Niki Tuuli heeft zondagochtend de allereerste MotoE race gewonnen op de Sachsenring. Op een nog opdrogende baan werd door een flinke crash de rode vlag gezwaaid waarbij de Fin op dat moment aan de leiding reed voor Bradley Smith en Mike di Meglio.

Zondagochtend om 10:00 uur ging de allereerste FIM Enel MotoE World Cup race van start op de Sachsenring in Duitsland. Vanwege de eerdere regenval was de baan nog niet volledig opgedroogd en werd deze race verklaard als zijnde ‘wet race’. Hierdoor werd de afstand teruggebracht naar slechts zeven ronden.

Polesitter Niki Tuuli maakte geen goede start en het was Hector Garzó die als leider de eerste bocht in ging voor Bradley Smith en Mike di Meglio. Samen met de Fin wisten deze coureurs al gauw een klein gaatje te slaan en werden er flinke inhaalacties ingezet.

Het was een spannende race met veel positiewisselingen en uitremacties, echter ging het in de vijfde ronde mis. Lorenzo Savadori maakte contact met een andere coureur en verloor daardoor de voorkant van zijn Energica Ego Corse. Doordat de machine maar liefst 260 kilo weegt schoof deze met hoge snelheid door de grindbak om uiteindelijk pas in de luchtkussens tot stilstand te komen. Eén van deze luchtkussens raakte lek waardoor de rode vlag werd gezwaaid en de race daarmee ten einde kwam.

Niki Tuuli reed op het juiste moment aan kop en werd daardoor de winnaar van deze allereerste elektrische race. MotoGP coureur Bradley Smith kwam als tweede over de lijn voor Mike di Meglio, daarachter eindigden Hector Garzó, Matteo Ferrari, Alex de Angelis, Xavier Simeon, Eric Granado, meervoudig MotoGP vicewereldkampioen Sete Gibernau en Nico Terol.

De volgende keer dat de MotoE klasse in actie komt zal zijn in het weekend van de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App