Twaalfde plaats voor Glenn van Straalen op een kletsnat Magny Cours

165
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© GeeBee Images

De World Supersport ronde in Magny Cours, de Pirelli French Round werd dit verreden op een natte baan. Glenn van Straalen reed goed in deze lastige omstandigheden. Na een elfde startplaats, kwam de coureur van het MPM Routz Racing Team in de laatste ronde van de eerste race ten val op het moment dat hij in gevecht was voor de tiende plaats. In de tweede race wist Glenn vier WK-punten te scoren door als twaalfde te finishen.

Glenn van Straalen reed afgelopen weekend op het circuit van Magny Cours in Frankrijk voor het MPM Routz Racing Team in de World Supersport klasse. Er werd al veel regen voorspeld en dat kwam volledig uit tijdens de eerste trainingsdag. Op een kletsnatte baan had Van Straalen het goed naar zijn zin. De 20-jarige coureur wist met de Yamaha R6 een goed gevoel op te bouwen en noteerde in beide vrije trainingen een veertiende tijd. De Superpole werd verreden op een opdrogende baan Lastige omstandigheden dus, maar het ging de Nederlander opnieuw goed af. In zijn laatste ronde zette hij zijn snelste ronde en deze rondetijd was goed voor een keurige elfde positie op de startgrid.

Vanaf de vierde startrij had Van Straalen een hele goede start op een kletsnatte baan. Het was tevens de eerste volledige regenrace voor de jonge coureur in het World Supersport kampioenschap. Het ging de MPM Routz Racing Team coureur heel goed af, want in de openingsfase reed hij op een keurige achtste plaats. De condities waren erg lastig. In de loop van de race zakte Van Straalen iets terug en kwam hij in een grote groep terecht, die aan het strijden was om de tiende plaats. Zijn goede race had een ander einde verdiend. In de voorlaatste ronde kwam Van Straalen na een inhaalactie ten val. De coureur uit Hoogkarspel en de motor lagen na de crash op de baan, waardoor er een rode vlag kwam. Gelukkig was de Nederlander op een bezeerd lichaam na ongedeerd.

In de tweede race was de baan opnieuw nat. Van Straalen had een flink moment na de start bij het uitkomen van de eerste bocht. De Yamaha-coureur kon zijn motor opvangen, maar viel in de openingsfase terug naar een vijftiende plaats. Lang reed Van Straalen rond deze positie. In het tweede deel van de race wist hij een aantal posities te winnen, doordat meerdere rijders onderuit gingen op de gladde baan. Van Straalen finishte op een twaalfde plaats, waardoor hij zijn bekeken tweede race met vier WK-punten afsloot.

Glenn van Straalen: “Het was in alle sessies nat dit weekend. We begonnen gelijk goed met een veertiende tijd op vrijdag. Mijn eerste race was beter, maar toen konden we het niet afmaken. De grip was naar mijn gevoel anders in de tweede race. Ik had moeite om een goede pace te vinden. Door de vele crashes, hebben we met een twaalfde plaats wel vier WK-punten gescoord. Blijven zitten bleek erg belangrijk te zijn. Overall kunnen we terugkijken op een goed weekend!

Volgend weekend (zaterdag 10 oktober) rijdt Van Straalen met NIWA Racing tijdens de laatste ronde van het ONK SuperCup 600 kampioenschap. De coureur uit Hoogkarspel maakt nog kans op de Nederlandse titel. Een week later (16 t/m 18 oktober) rijdt Van Straalen  met het MPM Routz Racing Team tijdens de laatste ronde van het World Supersport seizoen in Estoril.

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App