Tweede Moto2 pole in 2020 voor Roberts in Brno, Bendsneyder 17e

147
Joe Roberts - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Joe Roberts heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer in zijn carrière pole position behaald in de Moto2 klasse. Op het Automotodrom was de Amerikaan in Q2 het snelst voor Sam Lowes en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder wist zich op het Tsjechische circuit als zeventiende te kwalificeren.

De laatste kwalificatiesessie die zaterdagmiddag op het programma stond op het Automotodrom Brno was die van de Moto2 klasse. Het was behoorlijk warm op het Tsjechische circuit met een buitentemperatuur van zo’n 31°C en een asfalttemperatuur van ruim boven de 50°C.

Q1
Zoals inmiddels gebruikelijk is in de Moto2 klasse werden de snelste rondetijden al vroeg in de sessie gezet, toen er nog Michelin rubber op de baan lag van de MotoGP kwalificatie. Fabio di Giannantonio sloeg meteen toe en reed een 2’02.093. De Italiaan leek hier al gauw genoegen mee te nemen aangezien hij de pitbox opzocht en de baan niet op ging voor een tweede run. Ook Bo Bendsneyder wist zijn ronde goed te timen en klokte de tweede tijd achter Di Giannantonio, zijn voormalige concurrent in de Red Bull MotoGP rookies cup.

Remy Gardner ging in zijn run de fout in bij het ingaan van bocht 1 en schoof onderuit. Het zag er aanvankelijk niet heel prettig uit omdat het been van de Australiër onder zijn machine bleef hangen.

Uiteindelijk bleek de tijd van Fabio di Giannantonio voldoende te zijn en sloot de Italiaan de Q1 sessie als snelste af voor Bo Bendsneyder, Stefano Manzi en Jake Dixon waardoor deze vier coureurs verder konden naar Q2. Nicolo Bulega klokte de vijfde rondetijd wat hem een negentiende startplaats oplevert. Leider in het kampioenschap Tetsuta Nagashima kwam niet verder dan de zevende tijd (P21 op de grid), Dominique Aegerter noteerde de negende tijd in zijn eerste weekend op de NTS (P23 op de grid) terwijl Tom Lüthi teleurstelde met de twaalfde rondetijd (P26 op de grid).

Q2
Vervolgens gingen de achttien snelste Moto2 coureurs in deze vijftien minuten durende Q2 sessie de baan op om te bepalen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten op het Automotodrom Brno.

Het was Joe Roberts die het beste uit de startblokken kwam in deze tweede kwalificatiesessie en meteen een 2’01.692 wist te rijden voor Enea Bastianini en Hafizh Syahrin. Bo Bendsneyder had halverwege de sessie de vijftiende rondetijd in handen terwijl Estrella Galícia 0,0 MarcVDS coureurs Sam Lowes en Augusto Fernández de baan nog niet eens waren op gegaan. Lowes was na de drie vrije trainingen het snelst.

In de slotfase van de sessie wist vrijwel niemand zich meer te verbeteren waardoor Roberts zijn tweede pole position van het seizoen wist te behalen. Lowes reed een indrukwekkende ronde in de slotfase van de sessie waarmee hij zich als tweede kwalificeerde met Enea Bastianini, winnaar van de race in Jerez twee weken geleden, daarachter op de derde plaats.

Hafizh Syahrin kwalificeerde zich op een keurige vierde plaats voor Marco Bezzecchi en Jorge Martin, daarachter maakten Marcel Schrötter, Augusto Fernández, Fabio di Giannantonio en Luca Marini de top tien compleet. Bo Bendsneyder wist zich uiteindelijk als zeventiende te kwalificeren.

De Moto2 coureurs zullen zondagochtend om 09:10 uur eerst nog in actie komen voor hun twintig minuten durende warm-up sessie, de race over 19 ronden op het Automotodrom Brno gaat om 12:20 uur van start.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App