Tweede MotoGP optreden Jake Dixon in Aragon, Moto2 debuut voor John McPhee

3433
jake-dixon
Jake Dixon | foto© Sepang Racing

Jake Dixon zal ook tijdens de Grand Prix in Aragon in de kleuren van Petronas Yamaha SRT aan de start verschijnen in de koningsklasse. Dit nieuws heeft het Maleisische Grand Prix donderdag officieel bekend gemaakt. Tevens maakte het team bekend dat John McPhee tijdens het evenement zijn Moto2 debuut zal maken en dat Syarifuddin Azman (Damok) in de kleuren van het team zal debuteren in de Moto3 klasse van het FIM MotoGP World Championship.

Na een solide eerste optreden voor zijn thuisfans tijdens de Britse Grand Prix, zal Jake Dixon in Aragon opnieuw voor Petrona Yamaha SRT  aan de start verschijnen in de MotoGP klasse. De Brit zal voor het tweede opeenvolgende Grand Prix weekend als vervanger optreden van de nog steeds geblesseerde Franco Morbidelli. Dixon krijgt opnieuw een kans nadat Xavi Vierge het aanbod van zijn team afsloeg. De Spanjaard, die nog geen Moto2 zitje voor 2022 heeft weten te bemachtigen, achtte het onverstandig om in deze fase van zijn carrière eenmalig aan de start verschijnen in de koningsklasse en de voorkeur te geven aan het tonen van zijn ware potentieel in de Moto2 klasse.

Vanwege het tweede MotoGP optreden van Dixon besloot Petronas Sprinta Racing om John McPhee eenmalig te promoveren naar de Moto2 klasse. De Brit, die komend seizoen zo goed als zeker de overstap zal maken naar de Moto2 klasse en in 2022 uit gaat komen voor het Duitse Liqui Moly Intact GP, kan hiermee alvast ervaring opdoen in de voor hem nieuwe klasse.

McPhee zijn plaats binnen Petronas Sprinta Racing zal op zijn beurt in Aragon ingenomen worden door het Maleisische talent Syarifuddin Azman (Damok). De Moto3 Junior World Championship coureur en racewinnaar krijgt hiermee de kans om zijn debuut te maken als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Razlan Razali: “De huidige dynamische status van het team biedt onze rijders en ook nieuw talent een aantal spannende mogelijkheden. We waren tevreden over Jake’s [Dixon] MotoGP-debuut tijdens de Britse Grand Prix en willen hem daarom nogmaals de kans geven om in Aragon verder te leren in de MotoGP-klasse. Dit laat natuurlijk een plaats vrij in ons Moto2 team, een plaats die we graag aan John willen geven, die hiermee zijn Moto2-debuut zal maken. Vervolgens biedt dit ons een perfect platform om zijn zitje op zijn beurt uit te lenen aan Syarifuddin Azman. Azman won onlangs in Barcelona een wedstrijd in het FIM CEV en ik denk dat het een geweldige kans voor hem is om ervaring op te doen en zo zijn niveau in het Moto3 World Championship te ontdekken. We zijn enthousiast over het vooruitzicht om onze jonge rijders op deze manier exposure te geven en we wensen hem het allerbeste.”

De Grand Prix op het Motorland Aragon Circuit wordt verreden in het weekend van 10 t/m 12 september aanstaande.
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter