Tweede plaats voor Danny van der Sluis na een zware openingsrace in Assen

253
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis (10) | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Danny van der Sluis is het seizoen 2020 gestart met een tweede plaats op het TT Circuit Assen. Het ging niet vanzelf voor de regerend ONK SuperCup 1000 kampioen, want in de race kreeg de coureur van het TT Racing Team te kampen met gripproblemen. Uiteindelijk wist de BMW-coureur in de laatste ronde het duel om plaats twee in zijn voordeel te beslissen.

Zaterdag 11 juli was het eindelijke zover; de eerste OW Cup race van het seizoen op het TT Circuit Assen. Vrijdag 10 juli reed Danny van der Sluis vijf trainingssessies in wisselende weersomstandigheden ter voorbereiding op deze eerste racedag. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan droog. Danny begon op gebruikte banden, maar kwam daarmee niet tot een echte snelle tijd. In het tweede deel wisselde de TT Racing Team van banden en perste er een snelle 1’41.2 uit. Danny eindigde als tweede in Q1 en was met zijn tijd maar nipt langzamer dan tweevoudig IDM Superbike kampioen Ilya Mikhalchik, die met een gastoptreden aan de start stond. Voor de tweede kwalificatie was het gaan regenen, waardoor de rondetijden niet aangescherpt konden worden. Danny mocht dan ook vanaf plaats twee starten in de openingsrace van het seizoen 2020.

Kort voor de start van de race was de baan weer opgedroogd. Danny had geen goede start, maar wist zich vanaf een vijfde positie al snel naar voren te werken. Aan kop reed Mikhalchik weg, maar hij reed buiten mededinging mee en deed dus niet mee voor de punten. Danny nam daarachter de leiding in de race over. Helaas werd de grip na zo’n vier ronden snel minder, waardoor Danny leider Pepijn Bijsterbosch moest laten gaan. Het werd een zware race voor 23-jarige coureur om zijn tweede positie te behouden. Dit lukte na een spannende laatste slotfase nog maar net, waardoor Danny twintig punten voor een tweede plaats mee naar Staphorst mocht nemen. Volgende week staat gelijk al de tweede OW Cup ronde gepland. Zaterdag 18 juli rijdt de ONK SuperCup 1000 klasse twee wedstrijden op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis #10: “In de eerste kwalificatie hadden we al wat problemen met de grip van de band. Daarna een nieuwe band gestoken en één snelle ronde gezet. Q2 hadden we graag nog wat geprobeerd, maar toen was het helaas nat. Achteraf hadden we deze sessie goed kunnen gebruiken. De eerste ronden van de race waren goed, maar na vier ronden kwam al de eerste drop van de band. Dit werd vervolgens iedere ronde erger. Het was best een zware race, want ik had ben wel zo’n vier of vijf keer uit het zadel geweest omdat ik geen grip had. In de laatste ronde werd het nog spannend met Frank (Nieman) voor plaats twee. Ik probeerde hem kort te houden, maar hij kwam toch mij voorbij. In de Ramshoek kon ik weer terugkomen door hem buitenom te passeren. Een tweede plaats is een goed resultaat, maar we hebben ook nog wel werk te doen voor de volgende race om de gripproblemen op te lossen.”