Tweevoudig MotoGP winnaar Danilo Petrucci keert terug bij Ducati

13212
danilo-petrucci
Danilo Petrucci - Mugello 2019 | foto© Ducati Corse

Danilo Petrucci zal in 2022 weer deel uitmaken van de Ducati familie. De voormalig MotoGP coureur, die onlangs nog zijn debuut maakte in de bekende Dakar Rally, zal op 07 en 08 februari aanstaande in Portimão in actie komen tijdens een Ducati test op Autodromo Internacional do Algarve. De Italiaan gaat binnenkort namelijk aan een nieuw avontuur beginnen in Amerika, hij gaat namelijk het stokje overnemen van Loris Baz en op een Ducati van het Warhorse HSBK Racing Ducati New York team van start in het MotoAmerica kampioenschap.

Nog amper bekomen van zijn Dakar Rally begint Danilo Petrucci binnenkort opnieuw aan een nieuw avontuur. Hij keert namelijk terug bij Ducati, het motormerk waar hij in het verleden actief was en twee MotoGP zeges wist te behalen.

Hoewel hij terug kan kijken op een bewogen maar zeker ook geslaagd Dakar Rally avontuur en hij niet onder stoelen of banken steekt dat het rijden op onverharde wegen en in de woestijn fantastisch vindt blijven zijn sportieve ambities de komende jaren toch in de wegracesport.

Het verhaal is bekend, KTM verlengde zijn na afloop van het seizoen 2021 aflopende contract niet. De Italiaan moest na één seizoen in dienst van de Oostenrijkse motorenfabrikant plaats maken voor de jonge aanstormende talenten Raul Fernandez en Remy Gardner binnen het Tech 3 KTM Factory Racing Team waarmee er voor hem eveneens een einde kwam aan zijn MotoGP avontuur. Er bleek namelijk ook nergens anders meer een zitje beschikbaar in de koningsklasse en ook een passende aanbieding voor een mogelijke overstap naar het FIM Superbike World Championship bleef uit. Kortom, de wegrace carrière leek hiermee ten einde.

Niets is minder waar zo blijkt nu. Waar deuren gesloten worden gaan vaak anderen open en moet je soms een stap achteruit doen om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen maken. Nadat KTM er onlangs voor zorgde dat er voor Petrucci een langgekoesterde wens in vervulling ging door hem de kans te bieden om zijn debuut te maken in de Dakar Rally, lijkt Ducati nu de reddingsboei uit te gooien voor hun voormalige protegé. De Italiaanse motorenfabrikant heeft Petrucci namelijk gevraagd terug te keren en van start te gaan in het Amerikaanse MotoAmerica kampioenschap.

Petrucci heeft het aanbod aanvaard en zal in Amerika de plaats in gaan nemen binnen het Warhorse HSBK Racing Ducati New York team van Loris Baz, de Fransman die in 2021 als vierde eindigde in het kampioenschap en dit seizoen zijn comeback zal maken op een BMW M 1000 RR in het FIM Superbike World Championship.

Op dit moment is Petrucci nog herstellende van zijn in de Dakar Rally opgelopen blessures maar al op 07 en 08 februari aanstaande zal de Italiaan al voor het eerst weer in actie komen op het asfalt en wel tijdens een Ducati test op het Autodromo Internacional do Algarve. Tijdens deze test zullen alle Ducati coureurs uit het WorldSBK, WorldSSP en het FIM EWC aanwezig zijn en staat Petrucci ingeschreven als Ducati testcoureur, dit alles ter voorbereiding op zijn nieuwe Amerikaanse Ducati avontuur.

De eerste ronde van het MotoAmerica kampioenschap staat gepland in het weekend van 08 t/m 10 april op Circuit of the Americas in Austin, het circuit dat momenteel gedeeltelijk wordt voorzien wordt van een nieuwe asfaltlaag. Het kampioenschap bestaat in 2022 uit een tiental races, tien races die voor de altijd goedlachse Italiaan volledig in het teken zullen staan van een terugkeer in 2023 naar een wereldkampioenschap, te weten het FIM Superbike World Championship.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter