Uitdagend weekeinde voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki op Aragon

116
tom-booth-amos
Tom Booth Amos | foto© Kawasaki Racing

Tom Booth-Amos is vandaag tijdens de tweede WorldSSP300-race op MotorLand Aragon helaas ten val gekomen terwijl hij aan het strijden was voor waardevolle WK-punten. Een geluk bij een ongeluk is dat hij bij deze crash niet geblesseerd geraakt is.

In de eerste race van het weekeinde behaalde Tom, startend vanaf P11 op de WorldSSP300-grid, een indrukwekkende 5e plaats. Hij lag zelfs even op een podiumpositie, maar zakte daarna iets weg door een aantal felle duels in de grote groep die streed om de tweede plaats. Hij startte Race 2 met veel vertrouwen, maar crashte jammer genoeg samen met Bahattin Sofuoglu, waarna zijn race voorbij was.

Nick Kalinin kende een lastig weekeinde op MotorLand Aragon. Hij eindigde de Superpole als 25e en miste in de eerste race net een WK-punt doordat hij als 16e over de eindstreep kwam. In Race 2 lukte het met P15 in ieder geval wel om een WK-punt te behalen. Tom Bramich moest zich wederom kwalificeren via de Last Chance Race. Hij eindigde die race slechts op 1,326 seconde van de racewinnaar maar P9 was desondanks niet genoeg om door te gaan naar de hoofdraces.

RT Motorsports by SKM – Kawasaki teammanager Rob Vennegoor: “Helaas hadden we geen geluk dit weekeinde. De snelheid was er zeker, maar als je naar de einduitslagen kijkt, zie je een ander verhaal. Dat is erg zonde, maar gelukkig krijgen we volgende week al een nieuwe kans als we opnieuw racen op MotorLand Aragon. Het doel is podium en goede resultaten voor al onze rijders.”

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App