Michael van der Mark heeft zaterdag tijdens de eerste World Superbike race van de Geico US Round op Laguna Seca een prima zevende plek behaald, nadat hij moest starten vanaf de vijftiende plaats op de grid.

Michael van der Mark kreeg zaterdag tijdens de Superpole kwalificatie op de WeatherTech Raceway Laguna Seca te maken met tegenslag. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur kwam namelijk al in de beginfase ten val en kon daarna niet meer in actie komen.

Dit alles resulteerde erin dat de Nederlander vanaf de vijftiende plaats op de grid aan de eerste race van het weekend moest beginnen, een uitdaging dus.

Dankzij een goede start en een paar agressieve inhaalacties, zat Van der Mark al na de eerste ronde in de top-10. Halverwege de wedstrijd lag hij achtste en wist Yamaha-collega Loris Baz met nog elf ronden te gaan in te halen. Uiteindelijk lukte het Van der Mark ook om weg te rijden bij Baz en hij eindigde als zevende.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK (P7): “Ik maakte een fout in de Superpole en viel, wat betekende dat ik Race 1 moest starten vanaf de 15e plaats op de grid. Niet ideaal, maar gelukkig heb ik dit seizoen een beetje ervaring met zover naar achteren starten! Ik had een goede start en lag na de eerste ronde al tiende. Ik voelde mij goed op de motorfiets en het was makkelijk om de mannen voor mij te volgen. Toen Leon Haslam crashte, zat ik achter Loris Baz en ik volgde hem een aantal ronden omdat ik niet het gevoel had sneller te zijn. Met 11 ronden te gaan, slaagde ik er in om hem wel te passeren en daarna van hem weg te rijden. Mijn tempo was contant, maar niet bijzonder en tegen het einde begon ik het iets lastiger te krijgen, maar ik denk dat iedereen dat had. We weten waar we moeten verbeteren voor zondag en na een moeilijke Superpole denk ik dat we relatief tevreden kunnen zijn over het raceresultaat.”

Zondag staan de Superpole race en Race 2 op het programma, deze zullen respectievelijk om 20:00 en 23:00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App