Bo Bendsneyder kende vrijdag in Mugello een uitdagende start van de Gran Premio d’Italia Oakley. De Nederlander noteerde, na een sterk gereden eerste vrije training, uiteindelijk de vierentwintigste rondetijd tijdens de eerste dag.

Bo Bendsneyder kende vrijdagochtend in Mugello een goede eerste vrije training. De Nederlander noteerde er de achttiende rondetijd, een rondetijd die slechts 1,282 seconde langzamer was dan de snelste tijd van de sessie gereden door de Spanjaard Alex Marquez.

Later op de dag tijdens de tweede vrije training worstelde de Nederlander, inclusief een klein uitstapje door het gravel, en wist hij op zijn Mistral 610 niet aan zijn snelst gereden rondetijd uit de ochtendsessie te komen. Terwijl een groot deel van het veld wel een stap wist te maken moest Bendsneyder aan het einde van de dag genoegen nemen met de vierentwintigste plaats op de lijst op 1.673 sec van snelste man van de dag Joan Mir.

Bo Bendsneyder, Tech 3 Racing Team, snelste ronde 1’53.797 (P24): “De positie weerspiegelt niet echt ons potentieel van vandaag, want het was oké, afgezien van FP2, waar we niet de stap konden zetten die we graag wilden. Nu gaan we goed naar de data kijken en ik hoop dat dit ons zal helpen om ons morgen te kunnen verbeteren, want ik ben er zeker van dat we een aantal punten zullen vinden waarop we nog vooruitgang kunnen boeken.”

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag