Met een uitstekende kwalificatie veroverde Bo Bendsneyder een plaats in de top 10 voor de GP van Teruel. Zijn NTS RW Racing GP-teamgenoot Piotr Biesiekirski vertrekt vanaf de dertigste plaats. De Moto2-race op Motorland Aragon begint zondag om 14.30 wintertijd.

De zaterdag verliep op alle fronten goed voor NTS RW Racing GP. In FP3 al leek Bendsneyder op enig moment op weg naar de snelste tijd, maar in de laatste sector van het circuit verloor hij drie tiende. Zijn tijd van 1.53,256 was uiteindelijk goed voor de twaalfde tijd in de sessie. Dat was net niet genoeg voor de top 14 van de gecombineerde stand en dus moest Bendsneyder zich via Q1 een plaats in de tweede kwalificatieronde zien te verschaffen.

Daarin slaagde hij glansrijk. Om uit de drukte te blijven, wachtte Bendsneyder even aan het begin van Q1. De eerste snelle tijd die hij vervolgens neerzette, was al goed voor de derde plaats. Met zijn volgende ronde, van 1.51,933, gaf hij het hele veld met onder andere Marini, Schrotter, Manzi, Vierge en Luthi, ruimschoots het nakijken.

Ook in Q2 wachtte Bendsneyder eventjes tot de meute op de baan was. Opnieuw reed hij onder de 1.52. Met de 1.51,946 die hij op de klok zette, behaalde hij de tiende plaats op de startgrid voor de Moto2-race van morgen.

Jarno Janssen, NTS RW Racing GP teammanager: 
“Een uitstekende prestatie. Vorige week ging het al best goed en ook nu zit Bo er het hele weekend goed bij. Hij laat hier opnieuw zien dat zowel hij als het materiaal goed genoeg is voor de top 10.”

Piotr Biesiekirski zette de lijn van gisteren door en bleef zijn tijden verbeteren. In FP3 kwam hij al onder de 1.55, met 1.54,917. In de kwalificatie haalde hij daar nog eens dik een halve seconde vanaf: 1.54,398.

Bo Bendsneyder: “Het plan was om in Q1 de snelle jongens een ronde te laten rijden en er dan achteraan te gaan. Dat lukte niet helemaal, maar het bleek meteen al dat ik ook alleen een snelle ronde kon rijden en dat ik dat ook een paar keer achter elkaar kon. We weten dat ik in de laatste sector een stuk sneller ben met een slipstream, maar die moet wel precies goed uitpakken. Dat heb ik in Q2 weer geprobeerd, maar weer lukte het niet. In de eerste ronden waren mijn banden nog niet warm genoeg en toen ik er daarna wel bij kwam, draaiden ze het gas dicht. Dus heb ik weer mijn tijd alleen gereden. Het is jammer dat ik geen gebruik kon maken van de slipstream, want dat kost topsnelheid, maar het is wel heel positief dat ik het in de rest van de ronde goed kan maken én dat de topsnelheid al veel beter is dan vorig jaar. Ik ben heel blij met dit resultaat. Het is een goede uitgangspositie. Hopelijk kan ik het morgen in de race afmaken, want daar gaat het om.”

Piotr Biesiekirski: “Mijn doel voor de kwalificatie was om onder de 1.54,5 te komen en dat lukte, dus ik ben tevreden over de sessie. Ik was ook bijna een seconde sneller dan tijdens de kwalificatie van vorig weekend en kon mijn tijd van vanochtend met zes tienden verbeteren, dus het is echt een goede dag geweest. Ik voel me goed op de motor en denk dat ik tijdens de race nog behoorlijk wat kan verbeteren, dus dat is mijn doel voor morgen. Als ik kijk naar het tempo van vandaag, denk ik dat de rijder voor me binnen handbereik is, dus ik hoop hem tijdens de race bij te houden.”

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App