Update 2021 EWC kalender: Nieuwe datum Le Mans, Oschersleben uitgesteld

555
fim-ewc

Er zijn opnieuw twee wijzigingen in de 2021 FIM Endurance World Championship kalender. De 44e editie van de Le Mans 24H Moto die aanvankelijk voor half april was gepland, vindt nu plaats op 12 en 13 juni terwijl de geplande Oschersleben 8H geen doorgang zal vinden op 23 mei aanstaande. Voor het Duitse evenement wordt gezocht naar een nieuwe datum later in het seizoen.

Vanwege de huidige druk op de ziekenhuizen kondigden de organisator van de Le Mans 24H Motos, Automobile Club de l’Ouest, de FIM en Eurosport Events, de promotor van het FIM Endurance World Championship, begin april al aan dat de Le Mans 24H Motos, de openingsrace van het seizoen 2021, moest worden uitgesteld.

De 2021 editie van de Le Mans 24H Motos 2021 is nu verplaatst naar het weekend van 12 en 13 juni. De race zal, net als in 2020, achter gesloten deuren worden verreden vanwege de volksgezondheid situatie.

Als gevolg van strengere gezondheidsbeperkingen in Duitsland kan de Oschersleben 8H niet zoals gepland op 23 mei worden verreden. De organisator, de FIM en Eurosport Events kijken nu al naar mogelijke latere data in de zomer om de race op de kalender van 2021 te houden.

Met de herziene en op maandag 12 april nieuw gepubliceerde kalender is de Le Mans 24H Motos opnieuw de openingswedstrijd van het 2021 FIM EWC-seizoen.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter