Update blessure Marc Márquez: Min of meer hetzelfde als in Portimão en Valencia

6999
marc-marquez
Marc Marquez | foto© MM93 facebook

Een aantal dagen geleden kwamen de MotoGP coureurs in Jerez voor het laatst in actie dit jaar tijdens een tweedaagse Jerez MotoGP Official Test, en hele belangrijke test ter voorbereiding op het 2022 MotoGP seizoen. Grote afwezige tijdens deze test was Marc Marquez. Maar wat is de huidige situatie rondom de achtvoudig wereldkampioen? Repsol Honda teambaas Alberto Puig gaf na afloop van de test in Jerez een korte update.

De grote afwezige tijdens de Jerez MotoGP Official Test was ongetwijfeld Marc Marquez. Het verhaal is inmiddels bekend, de meervoudig MotoGP wereldkampioen moest de laatste twee Grand Prix weekenden van het seizoen in Portimão en Valencia aan zich voorbij laten gaan vanwege een ongeval tijdens een Enduro trainingsrit in de bergen nabij zijn woonplaats Cervera. Waren de eerste berichten dat Marquez alleen een (lichte) hersenschudding had overgehouden aan het ongeval, een week later bleek de schade veel groter en ernstiger. Niet alleen een hersenschudding zorgde voor zijn afwezigheid maar de Spanjaard bleek ook weer last te hebben van een oude blessure, diplopie (dubbelzicht en een verlamming van de vierde rechter zenuw in het oog), een blessure die hem ook voorafgaand aan het seizoen 2011 lange tijd langs de kant hield.

Hoewel het herstel volgens eerdere berichten voorspoedig zou verlopen blijkt de werkelijke situatie iets anders te zijn, nou ja anders, de situatie is feitelijk ongewijzigd gebleven, er is namelijk nog steeds geen sprake van een verbetering. Rust, rust is het motto al heeft de Honda coureur inmiddels wel toestemming van de artsen om gedurende de dag een aantal keren naar buiten te gaan voor een wandeling. Alberto Puig bevestigde dit nieuws na afloop van de twee testdagen in Jerez en voegde eraan toe dat zijn coureur de komende maand opnieuw een medische controles zal ondergaan.

Alberto Puig: “Het belangrijkste nieuws momenteel is, hij bevindt zich min of meer in dezelfde situatie als in Portimão en Valencia. Een dergelijke oogblessure is niet niks, daar moet je serieus mee omgaan. Het heeft tijd nodig om te herstellen, het hele gebied rond het oog heeft eerst voldoende rust nodig en dan zullen we pas zien hoe het zich herstelt. Kort voor de kerstdagen zal Marc weer een bezoek brengen aan de artsen en dan kunnen we iets meer zeggen. Vervolgens zullen we dan beslissingen nemen op basis van de mogelijkheden. Natuurlijk is hij niet blij, maar hij weet dat hij nu rust en geduld nodig heeft, dit is de huidige situatie.”

Hoelang het herstel zal duren is nog niet bekend, maar dat het zomaar eens vier tot vijf maanden kan duren lijkt niet onwaarschijnlijk. Feit is dat Marquez de eerste belangrijke testdagen op de nieuwe Honda RC213V inmiddels al gemist heeft, een flinke aderlating aangezien Honda de enige fabrikant is die voor het seizoen 2022 met een compleet nieuwe machine aan de start zal verschijnen in de koningsklasse en Marquez een hele belangrijke factor is om de HRC-engineers het juiste werk te kunnen laten doen tijdens de twee maanden durende winterstop.

Het testwerk in Jerez werd grotendeels overgenomen door Takaaki Nakagami en Alex Marquez terwijl ook Repsol Honda Team coureur Pol Espargaró de nodige ronden reed op de 2022 versie van de RC213V, maar zoals bekend was de Spanjaard nog verre van fit en lang nog niet hersteld van zijn horrorcrash tijdens de derde vrije training in Valencia – een crash waardoor hij de kwalificatie en de race op Circuit Ricardo Tormo moest missen.

Naast bovengenoemde namen is ook Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe 2022 RC213V, de Duitser kwam tijdens de twee testdagen echter niet in actie, dit omdat hij de dagen ervoor al heel veel ronden gereden had op het Zuid-Spaanse circuit tijdens een privé-test.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter