Michael van der Mark kwam vrijdag op het Misano Circuit Marco Simoncelli hard ten val waarbij hij een gebroken pols, gebroken ribben en een flinke hersenschudding opliep. De Pata Yamaha WorldSBK coureur verblijft momenteel in het ziekenhuis van Rimini. Onderstaand een korte update.

Michael van der Mark kwam vrijdagmiddag aan het einde van de tweede vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round hard ten val in de laatste bocht voor start en finish. De Rotterdammer werd na de crash overgebracht naar het medical centre waar bekend werd dat hij twee fracturen in zijn rechterpols (radius en trapezium), twee gebroken ribben (9 en 10 rechts) en een hersenschudding had overgehouden aan zijn crash.

Lees ook: Pols- en rib fracturen voor Van der Mark na mega-crash in Misano

Van der Mark werd overgebracht naar het ziekenhuis van Rimini waar hij momenteel verblijft. In het ziekenhuis bleek de Nederlander zich niets meer te kunnen herinneren van de crash en was hij in eerste instantie erg afwezig. In de loop van de avond voelde Van der Mark zich steeds misselijker worden en heeft hij een aantal keren moeten overgeven. Gedurende de nacht werd dit steeds minder en zaterdagochtend voelde de Pata Yamaha WorldSBK coureur zich alweer iets beter.

De behandelende artsen hebben echter besloten dat er wel een pols operatie (radius) noodzakelijk is. Deze operatie stond gepland voor zaterdagochtend echter deze is inmiddels uitgesteld naar later op de dag vanwege een aantal spoedgevallen in het ziekenhuis.

De immers positief ingestelde Van der Mark blijft optimistisch ondanks deze tegenslag, zo stuurde hij zaterdagochtend al een whatsapp bericht vanuit het ziekenhuis naar de Pata Yamaha WorldSBK Team crew op het Misano World Circuit met de mededeling dat hij al begonnen is met het herstel en om teamgenoot Alex Lowes succes te wensen voor de rest van het weekend.

Update zaterdagmiddag 14:00 uur:
Van der Mark verlaat vanmiddag het ziekenhuis van Rimini zonder een operatie te hebben ondergaan. De Nederlander zal in overleg met de artsen van de Clinica Mobile vervolgens een beslissing nemen om de operatie begin volgende week te laten doen thuis in Nederland of in Barcelona bij de in de MotoGP bekende artsen van het Dexeus hospital.

Mochten we meer nieuws ontvangen vanuit het ziekenhuis dan zullen we dit uiteraard via een nieuwe update met jullie delen.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App