Update Fausto Gresini: Gezondheid blijft vooruitgaan, zij het met kleine stapjes

46
fausto-gresini
Fausto Gresini - Phillip Island 2019 | foto© Russell Colvin

Fausto Gresini, die sinds 27 december opgenomen is in het ziekenhuis vanwege een Covid-19 infectie, is aan de beterende hand. De 59-jarige Italiaan is weer volledig bij kennis en, ondanks dat hij nog steeds beademd wordt, blijft zijn wilskracht volgens de behandelende artsen ongenaakbaar.

De gezondheid van Fausto Gresini blijft vooruitgaan, alhoewel dit wel met kleine stappen gebeurt. De 59-jarige Italiaan ligt nog steeds op de intensive care afdeling van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna.

Officieel statement Gresini Racing 15-01-2020:
Vrijdagavond kwam Gresini Racing opnieuw met een official statement waarin Doctor Nicola Cilloni het volgende te vertellen had.

Doctor Nicola Cilloni: “De algemene klinische status van Fausto Gresini is stabiel maar nog steeds gelinkt aan het feit dat zijn ademhaling nog niet voldoende is om van de beademing af te kunnen. Hij is wakker, zeer coöperatief en in staat om fysiotherapie te doen. De ziekte heeft hem zeker op de proef gesteld maar zijn wilskracht blijft ongenaakbaar.”

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren
Lees ook: Toestand Fausto Gresini nog steeds ernstig maar stabiel
Lees ook: Fausto Gresini weer bij kennis, situatie nog steeds ernstig
Lees ook: Fausto Gresini bij kennis, situatie stabieler maar blijft ernstig
Lees ook: Fausto Gresini langzaam maar zeker aan de beterende handBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App