Update Fausto Gresini: Toestand blijft ernstig, beademing nog steeds noodzakelijk

60
fausto-gresini
Fausto Gresini | foto© Aprilia Racing

De toestand van Fausto Gresini blijft zorgelijk. Dit nieuws heeft Gresini Racing donderdagochtend 21 januari middels een officieel statement bekend gemaakt. De 59-jarige Italiaan verblijft nog steeds op de intensive care afdeling van het van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna waar hij in slaap wordt gehouden en opnieuw kunstmatig wordt beademd.

Fausto Gresini werd op 27 december 2020 in het ziekenhuis opgenomen vanwege een Covid-19 infectie. Enkele dagen later bleek het noodzakelijk om de voormalig 125cc wereldkampioen over te plaatsen vanuit het ziekenhuis van Imola naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna, het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis.

Hoewel de situatie in eerste instantie zorgelijk en kritiek was ging de toestand van de Italiaanse teameigenaar vervolgens stap voor stap vooruit. Het afgelopen weekend kwam er echter een terugslag – dit vanwege een infectie en koorts – verslechterde de toestand en spraken de artsen zelfs weer van een zorgelijke en ernstige situatie.

Gresini’s toestand blijft vooralsnog ernstig zo is te lezen in een update van Gresini Racing welke donderdagochtend 21 januari werd verstuurd.

Official statement Gresini Racing 21-01-2021
Fausto Gresini’s toestand blijft ernstig aangezien de voormalig wereldkampioen nog steeds op de intensive care van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna ligt.

Statement van Dr. Nicola Cilloni: “De algehele toestand van Fausto is helaas nog steeds ernstig. Zijn longen zijn zwaar getroffen door het virus en vanwege de bijkomende infectie kan er alleen voldoende zuurstof in het bloed komen door middel van een beademingsmachine. Het is nog steeds noodzakelijk om Fausto vrijwel constant in slaap te houden zodat de machine zo effectief mogelijk kan functioneren. Wanneer hij wakker is, is hij bij bewustzijn en strijdbaar.”

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren
Lees ook: Toestand Fausto Gresini nog steeds ernstig maar stabiel
Lees ook: Fausto Gresini weer bij kennis, situatie nog steeds ernstig
Lees ook: Fausto Gresini bij kennis, situatie stabieler maar blijft ernstig
Lees ook: Fausto Gresini langzaam maar zeker aan de beterende hand
Lees ook: Update Fausto Gresini: Gezondheid blijft vooruitgaan, zij het met kleine stapjes
Lees ook: Update Fausto Gresini: Hoge koorts zorgt voor terugslag, situatie ernstigBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App