Update Marc Marquez: Goed nieuws, herstel verloopt eindelijk volgens plan

417
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol media

Tien weken na de derde bovenarm operatie is er goed nieuws te melden wat betreft het genezingsproces van Marc Marquez. De genezing verloopt volgens plan, dit nieuws kreeg de achtvoudig wereldkampioen vrijdagochtend van de behandelende artsen in het Ruber Internacional Hospital tien te horen tijdens een reguliere medische controle.

​Staat Marc Marquez zondag 28 maart tijdens de openingsrace van het seizoen op het Losail International Circuit daadwerkelijk op de startgrid? Een week geleden verklaarde HRC-baas Tetsuhiro Kuwata namelijk in een interview dat in het “onwaarschijnlijke geval” dat Marquez daar niet zou kunnen starten, Stefan Bradl naast Pol Espargaró de tweede Repsol Honda zou rijden.

De uitspraak van de Honda vertegenwoordiger zorgde voor de nodige verbazing en vragen binnen de MotoGP paddock. Immers, begin december werd er na de derde operatie nog gesproken over een herstel van vijf tot zes maanden en leek de Repsol Honda Team coureur ook een groot deel van het 2021 MotoGP seizoen te moeten missen.

Maar nu is er positief nieuws over de gezondheid van de achtvoudig wereldkampioen. De behandelende artsen in Madrid zijn uitermate tevreden over het genezingsproces van het opperarmbeen (bovenarm). Marquez kan volgens een door Honda uitgebrachte update de intensiteit van zijn fysieke trainingen de komende weken continu verhogen.

Of dit inhoudt dat Marquez er in Qatar weer bij zal zijn is natuurlijk nog steeds wel de grote vraag. Over minder dan een maand staat namelijk de eerste officiële MotoGP test al op het programma. Het zal dan ook zeker een race tegen de klok worden voor de bijna 28-jarige Spanjaard om er vanaf de start van het seizoen bij te kunnen zijn, laat staan dat hij op dat moment weer op zijn oude niveau zal zijn.

Onderstaand het door Honda gepubliceerde persbericht van vrijdag 12 februari:

“Een nieuw medisch onderzoek in het Ruber Internacional Hospital, tien weken na de derde operatie vanwege een ontsteking, is nu een klinische verbetering zichtbaar. Het medische team, geleid door artsen Samuel Antuna en Ignacio Roger de Onda, bijgestaan ​​door Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal en Andrea Garcia Villanueva, hebben de röntgenfoto’s van het bot geanalyseerd en zijn tevreden met de progressie. Vanaf nu kan Marquez langzaam maar zeker de fysieke trainingen opvoeren en beginnen aan de functionele revalidatie van zijn arm.”

Het 2021 MotoGP seizoen gaat in het weekend van 26 t/m 28 maart van start. Plaats van handeling voor de openingsronde van het seizoen is het Losail International Circuit in Qatar. Alvorens men naar Qatar zal vertrekken zal het Repsol Honda Team op 22 februari eerst nog haar team voor komend seizoen presenteren. Tijdens deze gelegenheid zullen we Marquez voor het eerst samen met zijn nieuwe teamgenoot Pol Espargaró in de Repsol Honda kleuren kunnen bewonderen.