Update Marc Marquez: Langer verblijf in ziekenhuis vanwege een infectie

389
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol Media

Het Repsol Honda Team heeft zaterdagmiddag 05 december middels een officieel persbericht een update gegeven omtrent de fysieke situatie van Marc Marquez naar aanleiding van zijn operatie afgelopen donderdag. Marquez maakt het naar omstandigheden goed, maar de artsen hebben een ontsteking waargenomen rondom de breuk in zijn bovenarm en de Spanjaard zal hierdoor de komende dagen ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Marc Marquez wordt opnieuw geconfronteerd met een tegenslag in zijn strijd om te herstellen van de gebroken rechterarm die hij tijdens de openingsronde van 2020 in juli op het circuit van Jerez heeft opgelopen.

Het Honda MotoGP-team heeft middels een update bekend gemaakt dat Marquez de komende dagen ter observatie in het ziekenhuis zal blijven, dit nadat er een infectie is ontdekt tijdens de operatie die eerder deze week werd uitgevoerd. Marquez onderging donderdag een belangrijke operatie om een stuk bot uit zijn bekken naar zijn rechter bovenarm te laten transplanteren.

Lees ook: Mogelijk derde operatie voor Marc Marquez, beslissing voor 01 december
Lees ook: Marc Marquez in ziekenhuis in Madrid, derde operatie aanstaande?
Lees ook: Marc Marquez ondergaat in Madrid derde en acht uur durende operatie
Lees ook: Marc Marquez: ‘Ik kom niet terug als ik niet 100% fit ben’

Onderstaand het door het Repsol Honda Team verstuurde persbericht:

De klinische toestand van Marc Márquez na zijn operatie is naar tevredenheid beoordeeld door het medische team van het Hospital Ruber Internacional in Madrid. Echter is tijdens de pseudoartrose-operatie bevestigd dat de fractuur al eerder geïnfecteerd was waardoor Márquez een specifieke antibioticabehandeling zal ondergaan in de komende weken.

Marquez blijft voorlopig nog ter observatie in het Ruber Internacional Hospital in Madrid.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App