Robert Schotman kwam zondag 13 mei tijdens de WorldSSP 300 race in Imola zwaar ten val. De Motoport coureur liep daarbij o.a. een op meerdere plaatsen gebroken heup op en verbleef lange tijd in het ziekenhuis van Bologna om vervolgen terug in Nederland alsnog een operatie te ondergaan in het Maasstad ziekenhuis van Rotterdam. Hoe is het nu met de WorldSSP 300 coureur en hoe verloopt het herstel?

Tijdens de WorldSSP300 wedstrijd in Imola waren er zondagmiddag 13 mei een flink aantal crashes. Bij één van deze crashes was Nederlander Robert Schotman betrokken. De Motoport Kawasaki coureur kwam op de tweede plaats rijdend ten val waarna de achter hem rijdende Spanjaard Manuel Gonzalez hem niet meer kon ontwijken en aanreed.

Schotman liep bij deze zware crash o.a. meerdere breuken in het bekken en een gekneusde blaas op. Leek het er in eerste instantie op dat er een operatie noodzakelijk zou zijn, een aantal dagen later besloten de artsen hier echter van af te zien.

(Lees: Zware blessures Robert Schotman na crash in Imola)
(Lees: Robert Schotman: ‘Het komt goed, alleen het gaat nog wel ff duren’)
(Lees: Robert Schotman: ‘Goed nieuws, ik mag terug naar Nederland’)
(Lees: Robert Schotman: Terug in Nederland, (bekken) operatie alsnog nodig)

Vrijdag 25 mei keerde Schotman terug naar Nederland waar hij werd opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Hier werden opnieuw diverse scans gemaakt en de Nederlandse artsen besloten in tegenstelling tot hun Italiaanse collega’s dat het toch verstandiger was om te kiezen voor een operatie.

Deze operatie heeft inmiddels plaatsgevonden in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam en is naar tevredenheid verlopen. Inmiddels is Schotman weer thuis in Dordrecht en volop bezig met zijn verdere herstel. De WorldSSP 300 coureur heeft zelfs al een aantal keren weer naast zijn bed gestaan en heel voorzichtig zijn eerste stappen mogen maken, al is een belasting van de rechterkant nog niet mogelijk (de ergste breuken zaten aan de rechterkant).

Momenteel ondergaat Schotman een speciale behandeling bij Carpus, een kliniek waar men door middel van PEMF (Pulsed Electro Magnetic Field) en laserbehandelingen de bot aangroei hoopt te versnellen, en daarmee dus de herstelperiode te verkorten.

Ondanks dat er zeker nog een lange weg te gaan is blijft Schotman positief: “De operatie is goed gegaan, we boeken progressie”.