Update toestand Chrissy Rouse na incident in British Superbike Race 3 op Donington Park

5190
Chrissy Rouse - Donington Park | © BSB

Chrissy Rouse is afgelopen zondag zwaar gewond geraakt in de derde British Superbike race op Donington Park. De Crowe Performance BMW coureur is inmiddels geopereerd en ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis.

Zondagmiddag in de derde British Superbike race van het weekend op Donington Park was er in de eerste ronde een incident en werd meteen de rode vlag gezwaaid. Het incident kwam niet op beeld en er was lange tijd niets duidelijk over wie er betrokken waren en wat de toestand van hen was.

Het bleek te gaan om Chrissy Rouse, de National Superstock 1000 kampioen van 2020 en dit jaar debuterend als full-time coureur in de British Superbike klasse nadat hij in 2018 ook al een aantal invalbeurten had in de hoogste klasse van het kampioenschap.

Bij het uitkomen van de laatste bocht voor start / finish (Goddards) kwam Rouse ten val en werd hij geraakt door een achtervolgende coureur. De coureur uit Newcastle was buiten bewustzijn en werd meteen gestabiliseerd door het BSB Medical Team.

Inmiddels is Rouse al geopereerd en ligt hij in coma in het ziekenhuis, zijn toestand is zeer ernstig en zorgelijk.

Lees hieronder het statement van MSVR, de promotor van het Bennetts British Superbike Championship.


In Bennetts British Superbike Championship Race 3 op het circuit van Donington Park gisteren (zondag) kwam Chrissy Rouse in de openingsronde van de race zwaar ten val bij het uitkomen van Goddards Corner en werd onvermijdelijk geraakt door een volgende rijder. De race werd onmiddellijk gestopt.

Chrissy Rouse raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Hij werd gestabiliseerd en in een medisch geïnduceerde coma gebracht in het medisch centrum door het BSB Medical Team voordat hij werd overgebracht naar Queens Medical Centre/University Hospital in Nottingham voor verder onderzoek en behandeling.

Kort na zijn opname onderging hij een neurochirurgische noodprocedure en hij blijft in ernstige toestand onder volledige narcose op de intensive care.

 Handige links British Superbikes Donington Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TVRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter