Valentino Rossi: ‘Als het droog is komen we tekort’

167
valentino rossi
Valentino Rossi | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Valentino Rossi wist zich zaterdagmiddag op een nat Silverstone circuit als tweede te kwalificeren voor de Octo British Grand Prix. De negenvoudig wereldkampioen was na afloop van de kwalificatie een tevreden man, echter de Italiaan maakt zich wel zorgen voor het geval het zondag een droge race gaat worden.

De kwalificatiedag van de Octo British Grand Prix op het circuit van Silverstone werd zaterdag een typische Engelse racedag gezien het weer. Begon de dag onder een frisse maar droge weersomstandigheden, gedurende de dag kwam de regen waardoor alle drie kwalificaties zaterdagmiddag op een kletsnat circuit verreden werden.

Zaterdagochtend kende Valentino Rossi tijdens een moeizame droge derde vrije training. De Yamaha coureur wist niet verder te komen dan de tiende rondetijd, een tijd waarmee hij meer dan een seconde prijs moest geven op de snelste tijd van deze sessie gereden door Repsol Honda coureur Marc Marquez.

Na een natte vierde vrije training wist Rossi vervolgens in de kwalificatie sterk voor de dag te komen en met een snelste ronde van 2.20.263 de tweede startplaats veilig te stellen achter Cal Crutchlow. Ondanks dat Rossi in de kwalificatie bijna een seconde toe moest geven op de pole tijd van de LCR Honda coureur was hij na afloop wel een tevreden man.

Ondanks dat de voorspellingen voor de wedstrijddag vooralsnog een droge en zonnige dag aangeven hoopt de Yamaha coureur stiekem op een natte MotoGP race, dit aangezien hij volgens eigen zeggen niet erg sterk zal zijn onder droge omstandigheden.

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP, tweede:

“Wanneer we deze omstandigheden treffen is het altijd lastig, maar we hadden het geluk dat het ook al nat was tijdens de vierde vrije training. Hierdoor konden we de motor verbeteren en een betere afstelling en balans vinden. Tijdens de vrije training had ik nog niet echt het vertrouwen, maar tijdens de kwalificatie was de motor een stuk beter waardoor ik me goed voelde en ik in staat was om te pushen. Starten vanaf de tweede plaats op de grid is heel erg belangrijk voor de race van morgen, maar we zullen nu moeten afwachten wat het weer gaat doen omdat we onder droge omstandigheden niet heel erg sterk zijn. We hebben nog het nodige werk te doen, dus we wachten af en kijken wat er morgen gaat gebeuren.”

 

Handige links Octo British Grand Prix: