Valentino Rossi benoemd tot ereburger van de gemeente Assen

6183
valentino-rossi
Valentino Rossi (l) en burgemeester Marc Out (r) | foto© Marco Loman

Valentino Rossi is voorafgaand aan de 90e editie van de Dutch TT benoemd tot ereburger van de gemeente Assen. De negenvoudig wereldkampioen kreeg de onderscheiding donderdagmiddag in de paddock van het TT Circuit Assen overhandigd door burgemeester van Assen, Marco Out.

Nog zonder dat er meter gereden is tijdens de 90e editie van de Dutch TT heeft Valentino zijn eerste prijs al binnen. De Italiaan is donderdagmiddag namelijk benoemd tot ereburger van de gemeente Assen.

Rossi kreeg de onderscheiding voor zijn prestaties op het TT Circuit Assen, zijn verdiensten voor de motorsportstad Assen en is momenteel de enige nog levende ereburger van de Drentse hoofdstad. Rossi is de vierde persoon die ereburger van Assen is geworden.

Van de huidige coureurs is Rossi met tien overwinningen de succesvolste motorrijder op het TT Circuit. In de ranglijst aller tijden moet The Doctor – zoals zijn bijnaam luidt – alleen Ángel Nieto (vijftien overwinningen) en Giacomo Agostini (veertien overwinningen) voor zich dulden.

Publiekslieveling in Assen
Rossi won zijn eerste TT in 1997, toen nog in de 125cc-klasse. Een jaar later schreef hij de winst in de 250cc op zijn naam. In de MotoGP-klasse won hij in 2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2013, 2015 en 2017.

Later meer….

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter