Valentino Rossi kende zondagmiddag een teleurstellend einde van zijn thuis Grand Prix.  Vroeg in de race kwam de Italiaan in contact met Joan Mir waardoor hij terugviel en even later een crash een einde maakte aan de race. Een teleurstellend weekend voor de veertigjarige Yamaha coureur.

Het was zeker niet het weekend waarop Valentino Rossi gehoopt had. Al vanaf vrijdag liep het niet zoals het zou moeten en was hij na de twee verreden vrije trainingen buiten de top tien te vinden. Ook zaterdagochtend liep het niet zoals het moest en wist hij in de derde vrije training wederom niet de top tien binnen te dringen waardoor hij deel moest nemen aan Qualifying 1.

Opnieuw ging het mis en de Italiaan kwam niet verder dan de achttiende tijd. Dit zou het zeer lastig maken om nog een goed resultaat te behalen in de race en ook was het contrast groot met een jaar eerder toen hij nog op pole position stond. Van ver achter op de grid wist Rossi in de beginfase van de race weinig indruk te maken en ging het mis bij het inzetten van een inhaalactie op Joan Mir. De Spanjaard verdedigde de binnenkant waardoor de twee coureurs elkaar raakten en noodgedwongen door de grindbak moesten. De negenvoudig wereldkampioen probeerde vervolgens wat tijd goed te maken maar het noodlot sloeg toe en hij verloor de voorkant van zijn Yamaha YZR-M1 bij het ingaan van de snelle Arrabiata 2. Een teleurstellend einde van een geheel teleurstellend weekend voor de Italiaanse fans.

Valentino Rossi – Monster Energy Yamaha MotoGP – DNF: “Ik was een heel moeilijk weekend en ik was de hele tijd erg langzaam. We hadden verwacht sterker te zijn dus was het lastig om daarmee om te gaan. We hebben ook wat fouten gemaakt in de vrije trainingen. Aan het einde van FP3 ging het al mis en daardoor startte ik ver achterop de grid. In de race was mijn snelheid niet geweldig en probeerde ik Joan Mir in te halen, maar hij probeerde zijn positie te verdedigen en maakten we helaas contact. Gelukkig crashten we niet maar moesten we wel door de grindbak. Daarna pushte ik om weer verder naar voren te komen maar ik crashte. Het is een slecht einde van een moeilijk weekend, vooral omdat het Mugello is. Maar dit is nou eenmaal zoals het is, we gaan ons best doen om te verbeteren.”

Het volgende MotoGP weekend is van 14 tot en met 16 juni op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App