Valentino Rossi en zijn VR46 Academy protegés testen in Portimão

147
valentino-rossi
Valentino Rossi - Portimão test 2020 | foto© motogp.com

Valentino Rossi en een groot deel van zijn VR46 Academy protegés zijn afgereisd naar Portimão voor een tweedaagse privé test. Rossi, Marini, Bagnaia en co. hebben het Autódromo Internacional do Algarve op 3 en 4 februari afgehuurd om twee dagen op straatmotoren de nodige ronden te kunnen rijden.

Na het afgelasten van de eerste Official MotoGP Test in Sepang moeten de MotoGP coureurs tot begin maart wachten alvorens ze voor de eerste keer dit jaar kennis kunnen maken met hun MotoGP machines en kunnen testen op de machines waarmee ze komend seizoen in actie gaan komen. De afgelopen dagen hebben we al verschillende MotoGP coureurs, waaronder Fabio Quartararo, Maverick Viñales en Alex Rins, in actie gezien op een straatversie van het merk waar ze onder contract staan.

En dat geldt de komende dagen ook voor de VR46 Academy coureurs. Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) en zijn protegés gaan van 3 tot 4 februari op het Autódromo Internacional do Algarve hun eerste ronden van 2021 rijden en op straatmotoren de Portugese ‘rollercoaster’ verkennen.

Rossi krijgt in Portimão gezelschap van zijn 2021-teamgenoot Franco Morbidelli, Francesco Bagnaia van het Ducati Team en nieuwkomer in de koningsklasse Luca Marini (SKY VR46 Avintia Team). Deze vier coureurs zullen respectievelijk op Yamaha en Ducati superbikes machine hun ronden gaan rijden om opnieuw kennis te maken met het circuit waar de derde ronde van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap seizoen zal worden verreden.

Ook de Moto2 en Moto3 coureurs die onderdeel uitmaken van de VR46 Academy zullen in februari afreizen naar Portimão voor één of meerdere testdagen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App