Valentino Rossi kwalificeerde zich zaterdagmiddag als veertiende in de MotoGP klasse op het TT Circuit Assen. Terugkerende problemen waren de reden voor dit teleurstellende resultaat en de Italiaan gaat hard werken om samen met zijn team een oplossing te vinden voor het gebrek aan gevoel met de machine.

De tweede dag van de Motul TT Assen was er voor Valentino Rossi niet eentje om met plezier naar terug te kijken. Ondanks dat er in de derde vrije training constante en snelle rondetijden werden gereden met uiteindelijk de vijfde snelste tijd moest de veertigjarige coureur door Qualifying 1. In zijn snelste ronde reed hij bij het uitkomen van de Geert Timmer chicane nét buiten de kerbstones op het groene gedeelte. Volgens de reglementen is dit geen onderdeel van de baan en geldt het dus als overschrijden van de limiet. Deze rondetijd zal dan niet geldig zijn en worden geschrapt, hierdoor werd Rossi terugverwezen naar de veertiende positie en buiten een rechtstreekse plaatsing voor Q2.

Vervolgens wist Rossi in de vierde vrije training geen hoog tempo neer te zetten en was de kwalificatiesessie behoorlijk teleurstellend. In de Q1 kwam de Italiaan uiteindelijk niet verder dan de vierde tijd waardoor hij zondagmiddag vanaf de veertiende plaats zal moeten starten voor de 26 ronden durende race op het TT Circuit Assen. Het was niet wat de negenvoudig wereldkampioen zelf had verwacht op het circuit waar hij naar eigen zeggen zoveel van houdt.

Het opmerkelijke en misschien wel verontrustende aan deze dag was dat Rossi eigenlijk niet wist waar het probleem lag. Net als in Mugello voelde hij zich geen moment comfortabel op de machine en dat de grip verminderde wanneer de temperaturen opliepen. In zijn debrief vertelde de Italiaan dat hij zaterdagavond hard zou gaan werken met zijn Monster Energy Yamaha MotoGP team om een oplossing te vinden voor de race van zondag.

“Het is echt heel jammer, vooral omdat het vanochtend niet eens zo slecht ging. Ik had een hele goede tijd gereden in mijn laatste ronde die goed genoeg was voor een rechtstreekse plaats in Q2 wat altijd cruciaal is. Helaas reed ik over het groene gedeelte in de laatste chicane en hebben ze de ronde gecanceld waardoor ik door Q1 moest. Ik was nog steeds best optimistisch omdat ik vanochtend best sterk was, maar vanwege de hogere temperaturen had ik meer problemen en minder grip. Helaas was ik langzamer dus bleek het niet genoeg te zijn voor Q2.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App