De ‘Tapiro de Oro’ is een Award of eigenlijk een soort van jaarlijkse traditie in Italië. Een onderscheiding die niet wordt uitgereikt aan iemand die zich op een positieve manier verdienstelijk heeft gemaakt maar die gedurende het jaar het tegenovergestelde heeft bewerkstelligd.

De ‘Tapiro de Oro’ Award (loser van het jaar) wordt in Italië jaarlijks uitgereikt aan verschillende mensen om een jaar van teleurstellingen te ‘compenseren’. In 2018 werd de Award toegekend aan Maurizio Arrivabene van Ferrari, en ook aan Valentino Rossi.

De negenvoudig wereldkampioen ontving de trofee – die hij overigens al eens eerder had ontvangen – al in november tijdens zijn deelname aan de Monza Rally Show. De beelden hiervan werden echter pas dit weekend door de Italiaanse TV- zender Channel 5 uitgezonden.

Natuurlijk kon de 39-jarige Italiaan er wel de humor van inzien:

“Het was een moeilijk seizoen, ik was erg teleurgesteld dat ik niet één race mocht winnen,” aldus Rossi die er meteen (lachend) aan toevoegde dat ze er toch wel een beetje naast zaten aangezien hij wel degelijk iets had gewonnen. “Ik won de 100 km Champion race op de Ranch (zijn eigen VR46 ranch in Tavullia). Franco Morbidelli en ik vochten er tot aan de laatste meters een verbeten strijd uit met Lorenzo Baldasarri en Mattia Pasini maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind.”

Rossi werd vervolgens de vraag gesteld hoe het zat met een mogelijk huwelijk tussen hem en zijn 25-jarige vriendin Francesca Sofia Novello waarmee hij inmiddels al weer twee jaar een relatie heeft. Deze vraag zag de Italiaan duidelijk niet aankomen, heel erg duidelijk en overtuigend was zijn antwoord dan ook niet.

” Ik weet het niet. We hebben nog niets beslist. We hebben er zelfs nog niet aan gedacht.”

 

Elegantissimi al Fim gala con la Franci @francescasofianovello

Een bericht gedeeld door valeyellow46 (@valeyellow46) op