Valentino Rossi: ‘Had de pace voor het podium, maar Marquez was te snel’

7
valentino-rossi
Valentino Rossi (46) - MotoGP race Assen | foto© Jan Timmerman

Valentino Rossi heeft in de spectaculaire MotoGP race van de 88e TT Assen de vijfde plaats behaald. De Italiaan was tot twee ronden voor tijd nog kanshebber voor de overwinning, maar zag zijn kansen in rook opgaan na een inhaalactie van Andrea Dovizioso. “Andrea was niet slim, we hadden beiden op het podium kunnen staan.”

Rossi had de hoop in Assen een einde te maken aan zijn periode van 19 wedstrijden zonder overwinning. Hoewel de meervoudig wereldkampioen één van zijn beste races van het jaar reed, was het hem echter niet gegund. Marc Marquez bleek een maatje te groot en een aantal agressieve inhaalacties brachten Rossi uit zijn ritme.

“Het was een fantastische race! Alles zat zo dicht bij elkaar en ik kon goed meekomen. Ik was gestart op de zachte achterband en wist dat ik die moest sparen om in de slotfase nog kans op de winst te maken. ik had de pace om op het podium te komen. Het was een snel en groot gevecht en iedereen was erg agressief bij het inhalen,” vertelde Rossi na afloop.

Al vroeg in de wedstrijd was er ook een incident met Ducati-coureur Jorge Lorenzo, die op dat moment aan de leiding van de wedstrijd lag, met Rossi vlak achter zich.

“Lorenzo maakte een fout en verloor veel snelheid. Ik kon niet meer remmen en raakte hem achterop de motor. We hebben beide veel geluk gehad dat we niet zijn gecrasht, want het was een touché op hoge snelheid. Ik raakte hem echter perfect achterop en kon daardoor toch door met de race.”

Met drie ronden te gaan passeerde Rossi zijn landgenoot Dovizioso, maar die sloeg direct terug in Haarbocht.

“Ik was heel sterk op de remmen in bocht 1, maar Dovizioso remde te laat een schoot door. Daardoor moest ik gedwongen buiten de baan gaan en dat kostte me kostbare plekken. Dat was ook voor Dovizioso geen strategisch goede actie, want ook hij verloor een plek. Samen hadden we tweede en derde kunnen worden vandaag, maar nu staan we vierde en vijfde.”

Door zijn vijfde plaats zag Rossi het gat met winnaar en kampioenschapsleider Marquez groeien tot 38 punten. De Italiaan gaf toe dat de Spanjaard vandaag een maatje te groot was voor de concurrentie.

“Marquez had meer marge in de finale en kon zodoende wegrijden. Hij was vandaag sneller dan iedereen. Het gat in het kampioenschap is nu heel groot en het wordt moeilijk dat nog weer terug te brengen. De strijd om de tweede plaats is echter erg spannend, met drie of vier coureurs die daarom meedoen. Er komen nog veel wedstrijden en onze motor voelt erg goed aan, maar Marquez van de leiding verstoten gaat erg moeilijk worden.”

Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma, dan trekt de MotoGP door de Sachsenring in Duitsland.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag