Na een zeer moeilijk verlopen Mugello-raceweekend wil Valentino Rossi niets liever dan komend weekend in Barcelona weer terugkeren naar de kop van het veld. De negenvoudig wereldkampioen is en blijft echter realistisch en verwacht dan ook dat het in Spanje wederom een uitdagend weekend zal worden.

Valentino Rossi heeft goede herinneringen aan het Circuit de Barcelona – Catalunya, het circuit waas komend weekend de Gran Premi Monster Energy de Catalunya op het programma staat. De negenvoudig wereldkampioen eindigde er van 1997 t/m 2009 maar liefst dertien jaar op rij op het podium (MotoGP, 500cc, 250cc en 125cc). Daarnaast wist de Italiaan er al tien keer te winnen waarvan maar liefst zeven keer in de koningsklasse (2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2009 en 2016) en scoorde hij er vijf tweede plaatsen (2003, 2007, 2008, 2014 en 2015), en na 2000 voegde hij er afgelopen seizoen een derde plaats toe aan zijn indrukwekkende lijst.

Ondanks dat de inmiddels 40-jarige Italiaan er veel aan gelegen is om komend weekend opnieuw mee te doen voor een podiumplaats schat hij dit keer zijn eigen prestaties iets minder hoog in en blijft realistisch na zijn onlangs teleurstellend verlopen thuis Grand Prix in Mugello.

Valentino Rossi: “Na het ingewikkelde weekend in de Mugello gaan we naar Barcelona, een circuit die ik erg leuk vind. Het zal in Spanje wederom een uitdagend weekend worden, omdat we de vorige Grand Prix niet erg competitief waren, we moeten dus hard blijven werken. Maar we zullen proberen ons best te doen om de problemen op te lossen en het best mogelijke resultaat te behalen. Maandag na afloop van de Grand Prix zal er ook een testdag zijn en we zullen proberen om daar zo goed mogelijk te werken om het meeste uit deze gelegenheid te halen.”

Rossi bezet momenteel de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Alex Rins en Danilo Petrucci.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App