Valentino Rossi: “Hoop in Portimão sterker voor de dag te kunnen komen”

4861
valentino-rossi
Valentino Rossi | foto© Sepang Racing

Komend weekend wordt het 2021 MotoGP-seizoen hervat. Na twee races op het Losail International Circuit staat komend weekend in Portimâo de eerste Europese Grand Prix van het seizoen op het programma. Valentino Rossi hoopt na twee teleurstellend verlopen weekenden in Qatar op het Portugese circuit zich te kunnen herpakken en waardevolle WK punten te kunnen scoren.

Valentino Rossi hoopt dat de start van de Europese tour van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap komend weekend op Autodromo Internacional do Algarve een terugkeer naar het voorste gelid betekent en dat hij de problemen van Qatar achter zich kan laten.

Hoewel de negenvoudig wereldkampioen vorig jaar niet de beste resultaten wist te behalen in Portimão, wist hij tijdens de race de nodige plaatsen terug te winnen en met een twaalfde plaats waardevolle WK punten te scoren – iets wat hij dit weekend zeker zal willen zien te verbeteren.

Valentino Rossi: “Het circuit van Portimão is fantastisch, het is iets anders dan de rest van de circuits waar we rijden, maar aan de andere kant is het ook een heel moeilijk circuit. Het is een circuit waar je veel tijd nodig hebt om het onder de knie te krijgen en elke keer dat je de baan op gaat wel weer iets kunt verbeteren. Tijdens de warm-up sessie van de DohaGP hebben we enkele nieuwe afstellingen gevonden, waardoor ik een beter tempo kon aanhouden, maar we werden later op de dag in de race gehinderd door mijn slechte startpositie. We hopen dat we tijdens deze derde GP in Portugal sterker zullen zijn en meer competitief zijn, maar ook in Europa als geheel – er zijn daar veel circuits die me goed liggen.”

De Grande Prémio 888 de Portugal begint voor Rossi aanstaande vrijdag met de eerste vrije training welke om 10.55 uur Nederlandse tijd op het programma staat.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter