Valentino Rossi sloot de tweede dag van de officiële MotoGP test op het Sepang International Circuit in Maleisië af met een tiende tijd. De Italiaan was tevreden met het uitgevoerde werk in de Maleisische hitte en werkte nauw samen met voormalig aartsrivaal Jorge Lorenzo. De twee meervoudig kampioenen die lang teamgenoten waren lijken het tegenwoordig goed te kunnen vinden.

Het was een interessante tweede testdag op het Sepang International Circuit. De omstandigheden waren goed en zoals gebruikelijk zeer warm op het tropische Maleisische circuit. Valentino Rossi, Monster Energy Yamaha teamgenoot Maverick Viñales maar ook Fabio Quartararó waren onderweg met de 2020 Yamaha YZR-M1 en verrichten cruciaal testwerk. De Fransman reed aan het einde van de dag, toen de temperaturen enigszins waren gezakt, de snelste rondetijd maar Viñales en Rossi reden hun snelste rondetijden midden op de dag.

Dat zij in staat waren om hun snelste rondetijden op het warmste moment van de dag te rijden, wanneer er weinig grip is, lijkt veelbelovend voor de Japanse fabrikant uit Iwata. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi, die volgende week zijn 41e verjaardag zal vieren, was tevreden met het geleverde werk op de tweede dag en vertelde over zijn belevingen met de 2020 M1.

Valentino Rossi – P10 (+0,544): “Zoals gebruikelijk is iedereen nu al heel sterk en heel snel. We zijn niet zo ver van de top verwijderd. De tweede dag was beter dan de eerste want we hebben veel werk verricht met de nieuwe machine. We hebben nog wat meer ervaring en meer kilometers nodig maar vandaag hebben we al een aantal positieve dingen gevonden. Met name de grip en de snelheid met de racebanden is goed. Naar mijn mening heeft deze machine meer potentie dan die van vorig jaar maar we zullen hard moeten blijven werken want ook de andere fabrikanten maken stappen. Zoals ik al eerder zei zijn zij ook heel sterk. We moeten doorgaan met ons werk en het ziet er naar uit dat we de goede kant op gaan.”

Naast de nieuwe machines was er een ander opvallend beeld te zien binnen de pitbox van het Yamaha fabrieksteam. De als testcoureur teruggekeerde Jorge Lorenzo was veel te zien aan de zijde van Valentino Rossi en het tweetal was veelvuldig druk in gesprek. De Spanjaard werkte als een soort spotter of rijderscoach voor zijn voormalig teamgenoot en hield in de gaten hoe Rossi in bepaalde bochten reed, om vervolgens feedback te kunnen geven aan zijn vroegere aartsrivaal. Een bijzonder gezicht maar tevens ook mooi om te zien hoe de twee legendes van de sport met een zeer kleurrijk verleden nu samenwerken.

Valentino Rossi en Jorge Lorenzo druk in gesprek tijdens de officiële MotoGP test op het Sepang International Circuit | foto© motogp.com

Morgen komen de coureurs, inclusief Jorge Lorenzo, nog in actie voor de derde en laatste testdag op het Sepang International Circuit. Over twee weken wordt er nog een driedaagse test verreden op het Losail International Circuit in Qatar waarna dan weer twee later de eerste Grand Prix van 2020 wordt verreden op datzelfde circuit.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App