Valentino Rossi heeft komend weekend in Aragon slechts één doel voor ogen: Strijden voor een podiumplaats tijdens de Gran Premio Movistar de Aragon.

Het laatste MotoGP podium voor Yamaha werd begin juli van dit jaar behaald tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring waar beide coureurs, Valentino Rossi en Maverick Viñales, achter racewinnaar Marc Marquez op respectievelijk plaats twee en drie eindigden.

Een recentelijk goede test op het MotorLand Aragon Circuit geeft Rossi hoop voor een succesvol weekend in Spanje. De Movistar Yamaha MotoGP coureur heeft zich dan ook als doel gesteld om zondag weer op het podium te finishen.

Een herhaling van de P2 finish van Rossi op de Sachsenring zal de Italiaan een boost geven na de teleurstellende racedag op zijn thuiscircuit in Misano. Het zal niet makkelijk worden, MotorLand Aragon is geen circuit dat op de lijst van favorieten staat voor de negenvoudig wereldkampioen, ondanks dat hij er, sinds het Spaanse circuit vanaf 2010 op de kalender staat, wel al drie podiumplaatsen heeft weten te behalen.

Rossi, die in 2013, 2015 en 2016 derde werd op het MotorLand Aragon Circuit en er recentelijk met het Movistar Yamaha MotoGP Team een zeer hoopvolle test afwerkte, hoopt dat dat hem aankomend weekend zal helpen om na afloop van de wedstrijd plaats te mogen nemen op het podium.

Valentino Rossi: “Een wederom intense Grand Prix wacht op ons. Het Aragon circuit is niet een van mijn favorieten, maar we doen alles wat we kunnen en zullen zoals altijd ons best doen. We hebben hier recentelijk een test verreden, de beschikbare data zullen we gaan gebruiken om onze prestatie te verbeteren tijdens het weekend. We willen voor het podium vechten, het is belangrijk om vanaf dag één hard te werken, omdat we dat podium willen behalen.”

Een jaar geleden stond Michael van der Mark klaar in Aragon om als vervanger op te treden van de destijds geblesseerde Rossi. De Nederlander kwam echter niet in actie aangezien Rossi vriend en vijand verraste door drie weken na zijn dubbele beenbreuk gewoon weer op de motor te springen en vervolgens bijna het onmogelijke presteerde door een derde startplaats in de wacht te slepen en in de race als vijfde de finish te passeren.

 

Handige linksGran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App