Valentino Rossi: “In 2023 moeten we podiums en misschien wel een overwinning kunnen halen”

2015
Marco Bezzecchi, Valentino Rossi en Luca Marini | © VR46 Racing

Valentino Rossi verwacht dat Luca Marini en Marco Bezzecchi in 2023 regelmatig op het podium te vinden zijn, en wellicht op de hoogste trede. De eigenaar van het Mooney VR46 Racing Team was onder de indruk van beide coureurs in 2022.

Terwijl Valentino Rossi zich momenteel zelf vooral bezighoudt met het racen in een BMW M4 GT3 is hij ook nog de eigenaar van het Mooney VR46 Racing Team dat uitkomt in de MotoGP klasse. In 2021 nam de negenvoudig wereldkampioen afscheid als actief Grand Prix coureur maar op dat moment had het VR46 Racing Team al een startplaats in de MotoGP klasse met Luca Marini.

In 2022 werd die stap voltooid met ook een tweede startplaats voor Marco Bezzecchi die als rookie van start ging in de koningsklasse. Luca Marini kwam een aantal keren dichtbij het podium maar de Italiaan moest meerdere keren genoegen nemen met een vierde plaats. Bezzecchi behaalde die podiumfinish wel, namelijk door als tweede te finishen achter Pecco Bagnaia op het TT Circuit Assen. Later in het jaar zou de populaire Italiaan, die qua uiterlijk veel wegheeft van Marco Simoncelli, ook nog een pole position behalen in Thailand.

In onderstaande video vertelt Valentino Rossi wat hij verwacht van zijn twee rijders in 2023 die beschikken over het Ducati materiaal van 2022 waarmee Bagnaia de wereldtitel wist te winnen. Achter de schermen wordt er druk overlegd om in de toekomst misschien het satellietteam van Yamaha te worden, maar teambaas en Rossi’s beste vriend Alessio ‘Uccio’ Salucci heeft al aangegeven dat VR46 Racing het tot en met 2024 lopende contract met Ducati zal honoreren.