Valentino Rossi mag Lewis Hamilton’s F1-Mercedes testen. Als tegenprestatie zal de vijfvoudig F1-kampioen echter een aantal ronden gaan rijden met de Yamaha M1van de negenvoudig wereldkampioen. Dit nieuws werd zondagochtend in Qatar bekend gemaakt nadat Hamilton zaterdag op het Losail International Circuit aanwezig was als VIP gast bij Petronas Yamaha SRT.

Als een ware flimster werd Lewis Hamilton zaterdag ontvangen op het Losail International Circuit. De vijfvoudig F1 wereldkampioen liet zich een aantal keren zien in de paddock en volgde vanuit de Petronas Yamaha SRT pitbox de MotoGP kwalificatie.

Dat Hamilton een groot liefhebber is van snelle motoren zal voor velen geen geheim meer zijn. Naast het feit dat de Brit zelf een aantal ‘unieke en exclusieve’ straatmotoren bezit en daar regelmatig de nodige kilometers mee rijdt kwam hij eind vorig jaar in Jerez ook al eens in actie op het circuit. De Brit reed er de nodige ronden samen met de Pata Yamaha WorldSBK Team coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark. Beide WorldSBK coureur lieten na afloop weten onder de indruk te zijn van de snelheid van de Formule 1 coureur.

Deze test in Jerez leverde meteen al de nodige reacties op en het was Valentino Rossi die de Brit zelfs uitnodigde voor een bezoek aan en een gezamenlijke training op zijn nabij Tavullia gelegen VR46 Ranch.

Hoe het staat met deze uitnodiging is niet bekend, wel was Hamilton zaterdag op uitnodiging van gezamenlijke sponsor Petronas als VIP gast aanwezig bij het nieuwe Yamaha satelliet MotoGP team onder leiding van de Nederlander Wilco Zeelenberg, Petronas Yamaha SRT.

De Brit volgde vanuit de pitbox de kwalificatie van Franco Morbidelli en Fabio Quartararo van dichtbij en was na afloop aanwezig bij de technische debrief van het tweetal. Het bleef hier echter niet bij want na afloop ruilden zowel Morbidelli als ook Quartararo hun helm met die van een exemplaar van de populaire Formule 1 coureur.

Morbidelli gaf vervolgens een voorzet door te roepen dat als Hamilton een keer zijn MotoGP machine zou willen testen dat hij deze meteen af zou staan. Maar volgens het Italiaanse GPone wordt het niet de machine van Morbidelli maar is er zaterdag in Qatar een andere deal gesloten.

Volgens de Italiaanse website zullen Hamilton en Rossi van materiaal gaan wisselen. Hamilton zal de Silver Arrow W10 beschikbaar stellen aan de negenvoudig wereldkampioen voor een test terwijl de F1 coureur op hetzelfde moment de Yamaha M1 van Rossi uit zal mogen proberen. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitwisseling zal plaatsvinden. Het is zeker dat dit pas na afloop van het huidige Formule 1 seizoen zal gebeuren, waarschijnlijk op maandag 02 december na afloop van de laatste F1 Grand Prix van 2019 in Abu Dhabi.

Het wordt niet de eerste F1-test van de negenvoudig wereldkampioen op twee wielen, de 40-jarige Italiaan heeft in het verleden o.a. in Barcelona en Mugello al eens mogen rijden in een Ferrari Formule 1 auto.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App