Valentino Rossi wist zondagmiddag tijdens de Motul TT Assen zijn tiende zege te behalen op het Drentse circuit. Ondanks dat de Italiaan dolblij was met zijn zege plaatste hij na afloop van de race wel vraagtekens bij de inhaalactie van merkgenoot Johann Zarco tijdens de race.

Johann Zarco was de man die zondag vanaf de pole het snelst weg was bij de start van de MotoGP race van de Motul TT Assen. De Fransman wist de eerste elf ronden de leiding in handen te houden terwijl achter hem o.a. Valentino Rossi zijn kans af zat te wachten en te loeren op een gaatje.

Bij het ingaan van de twaalfde ronde plaatste Rossi in de Haarbocht met succes een aanval waarbij Zarco terugverwezen werd naar de tweede plaats. De Monster Yamaha Tech 3 coureur probeerde echter even later meteen terug te slaan toen de aan de leiding rijdende Rossi bij het ingaan van de Ossenbroek bocht iets wijd ging. Zarco probeerde het aan de binnenkant maar raakte daarbij de achterkant van Rossi’s machine. De actie mislukte, de Movistar Yamaha MotoGP Team coureur schrok even maar ondervond er geen hinder van. Zarco daarentegen kon zijn machine ternauwernood overeind houden maar zag hierdoor wel Marc Marquez en Andrea Dovizioso langszij komen.

Ondanks dat de mislukte inhaalactie en de botsing met een sisser afliep was de actie volgens Rossi niet erg netjes.

“Ik vind Zarco persoonlijk geen slechte kerel, maar hij kan de afstand tussen de ene MotoGP motor en de andere volgens mij nog niet zo goed inschatten,” aldus Rossi zondagmiddag na afloop van de race. “Hij probeerde vandaag net als tijdens de wedstrijd in Austin opnieuw iets onmogelijks. Ik snap niet waarom. Het was mijn lijn. Hij kwam er veel te hard in en raakte de achterkant van mijn been. Hij is agressief. Dat is prima zolang het allemaal goed gaat. Maar goed, hij rijdt nu eenmaal zo en dit is de MotoGP.”

Zarco gaf na afloop van wedstrijd, waarin hij uiteindelijk ver terugviel en slechts als veertiende finishte nadat hij één van de coureurs was die verkeerd gokte door bij het zien van de regenvlaggen meteen naar binnen te komen en te kiezen voor regenbanden, zelf ook toe dat de actie iets te enthousiast was en blij was dat het allemaal goed was afgelopen.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag