Na dit weekend al te hebben moeten missen vanwege een positieve Covid-19 test zal Valentino Rossi ook het tweede Grand Prix weekend in Aragon, de Gran Premio de Teruel, aan zich voorbij moeten laten gaan. Yamaha heeft dit nieuws zondagochtend bekend gemaakt, samen met het nieuws dat men ook voor komend weekend geen vervanger op zal roepen.

Vanwege de Italiaanse wet zal Valentino Rossi niet in staat zijn om komend weekend deel te nemen aan de Gran Premio de Teruel, het tweede opeenvolgende Grand Prix weekend op Motorland Aragon.

Volgens het recente besluit van de Italiaanse ministerraad krijgt Rossi geen toestemming om af te reizen naar het evenement volgend weekend (23-25 oktober) in Aragon. De Italiaanse Covid-19 maatregelen vereisen dat iedereen die Covid-19 positief test gedurende 10 dagen vanaf het moment van de test (in het geval van Rossi, donderdag 15 oktober) in quarantaine moet verblijven.

Voordat Rossi weer kan reizen, moet hij nog een PCR-test doen en een negatief resultaat kunnen overhandigen. Door deze regelgeving kan Rossi op zijn vroegst weer deelnemen aan de Gran Premio de Europa welke verreden wordt in het weekend van 06 t/ 08 november op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

Geen vervanger
Yamaha heeft hun opties zorgvuldig afgewogen en heeft besloten om geen vervangende rijder in te zetten tijdens de Gran Premio de Teruel. Deze beslissing was gebaseerd op de hoge druk die op Yamaha’s MotoGP-medewerkers wordt gelegd tijdens dit door Covid-19 beïnvloede seizoen.

Rekening houdend met het verminderde aantal medewerkers tijdens de Grand Prix-evenementen en het gedwongen lange verblijf van YMC-technici en niet-EU-personeel in Europa, hebben YMC en Monster Energy Yamaha MotoGP ervoor gekozen om geen extra druk te leggen op hun medewerkers en het zich moeten aanpassen aan een nieuwe coureur die naar verwachting slechts één raceweekend de plaats van Rossi in zal nemen.

Normaalgesproken zijn de teams verplicht om voor het tweede weekend een vervanger in te zetten, zoals in het Grand Prix reglement te lezen is in artikel 1.11.3: “De teams moeten alle redelijke inspanningen leveren om een gekwalificeerde vervangende rijder in te zetten om aan hun inschrijvingsverplichtingen te voldoen, dit binnen 10 dagen na de afmelding.”

In het geval van Rossi’s terugtrekking uit de GP van Aragon werd dit op vrijdag 16 oktober officieel gecommuniceerd door het Monster Energy Yamaha MotoGP Team aan de IRTA. Dit betekent dat de termijn van 10 dagen zou worden bereikt op maandag 26 oktober, een dag na de wedstrijddag van de Gran Premio de Teruel. Derhalve is Yamaha dus niet verplicht om een vervanger in te zetten.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App