Valentino Rossi na opnieuw positieve Covid-19 test: ‘Verdrietig en teleurgesteld’

377
valentino-rossi
Valentino Rossi | foto© Yamaha Racing

Valentino Rossi verkeert momenteel nog in onzekerheid aangaande zijn deelname aan de komend weekend in Valencia te verrijden Gran Premio de Europa. Afgelopen dinsdag bleek de uitslag van de verplichte Covid-19 opnieuw positief, alleen een negatieve uitslag van een woensdag opnieuw uitgevoerde test kan ‘the Doctor’ alleen nog groen licht geven voor de reis naar Valencia.

Het nieuws kwam woensdagochtend als een donderslag bij heldere hemel nadat bekend werd dat de deelname van de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur komend weekend in Valencia twijfelachtig is.







De negenvoudig wereldkampioen miste onlangs al de twee Grand Prix weekenden op Motorland Aragon, dit na een positieve test voorafgaand aan de twee evenementen op het Spaanse circuit. Een inmiddels volledig herstelde Rossi meldde zich dinsdag dan ook vol vertrouwen in een goede afloop voor de nieuwe verplichte Covid-19 test. De uitslag bleek echter opnieuw positief met als gevolg dat de Italiaan niet beschikt over de juiste documenten om af te mogen reizen naar Valencia.

Door deze tegenslag zal Rossi opnieuw een tweetal testen moeten ondergaan en zullen de uitslagen negatieve moeten zijn om zo vandaag (woensdag) en morgen (donderdag) de twee juiste documenten te kunnen tonen voor deelname aan de Gran Premio de Europa in Valencia.

Valentino Rossi: “Dit virus is erg ingewikkeld en ernstig. Ik voelde me onlangs twee dagen echt slecht maar een paar dagen later voelde ik me wel weer fit. Ik heb me vervolgens de gehele tijd thuis opgesloten en het medisch advies op de voet gevolgd. Het is een zeer trieste en moeilijke situatie, maar het is nu eenmaal even niet anders. Helaas heb ik gisteren (dinsdag 03 november) weer een test gehad en de uitslag bleek opnieuw positief te zijn, net als alle voorgaande. Gelukkig heb ik nog twee kansen om vrijdag of uiterlijk zaterdag weer van de partij te kunnen zijn. Ik ben erg teleurgesteld en verdrietig omdat ik me goed voel, en ik niet kan wachten om weer op mijn M1 te mogen stappen en herenigd te worden met mijn team. Ik hoop echt dat de volgende PCR-testresultaat negatief zal zijn, want het missen van twee races waren er al twee te veel.”

Yamaha heeft woensdagochtend middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat de Amerikaan Garrett Gerloff naar Valencia af zal reizen om als eventuele vervanger op te gaan treden. Of de Yamaha GRT WorldSBK coureur ook daadwerkelijk in actie zal gaan komen hangt echter af van de uitslag van twee komende PCR-testresultaten. Zijn deze negatief dan zal Rossi dus alsnog af mogen reizen naar Valencia en vanaf vrijdag of uiterlijk zaterdag deel kunnen nemen aan de Gran Premio de Europa.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App