Valentino Rossi sloot de eerste dag van de Motul TT Assen af met een negende rondetijd maar was niet tevreden met het verloop van de dag. De Italiaan had al in de eerste trainingen problemen met de machine en er is nog veel ruimte voor verbetering op het TT Circuit Assen.

Vrijdagochtend in de eerste vrije training bleef Valentino Rossi lang in de pitbox terwijl de rest van de coureurs meteen de baan op gingen om gebruik te maken van de beschikbare rijtijd. Later bleek dat zijn twee Yamaha YZR-M1 machines totaal anders waren afgesteld en dat de machine waarmee hij wilde rijden te maken kreeg met een technisch probleem. De Italiaan verloor hiermee al zo’n tien minuten en sloot de eerste vrije training uiteindelijk af met een twaalfde tijd.

In de tweede vrije training ging het opnieuw niet naar wens. Na afloop van de sessie vertelde de veertigjarige coureur dat hij simpelweg niet snel genoeg was en met name over de snelle delen van het circuit niet het vertrouwen had om te pushen. Uiteindelijk werd er de negende rondetijd gereden maar Rossi zelf zegt niet te beschikken over de racesnelheid die de andere coureurs wel hebben.

Valentino Rossi: “Tot dusver is het niet geweldig. Ik sta uiteindelijk wel in de top tien, en dat is goed. Maar in het algemeen, en dan met name mijn racesnelheid, is niet goed genoeg. De jongens vooraan zijn een beetje sneller en dat komt omdat ik op sommige punten op de baan niet goed ben. We hebben dus nog veel werk te doen waaronder de beslissing maken wat betreft de banden. We moeten echt verbeteren.”

De derde vrije training voor de MotoGP klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 09:55 uur van start met de vierde vrije training en aansluitend beide kwalificatiesessies om 13:30 uur.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App