Nadat eerder al de naam van Formule 1 coureur Fernando Alonso werd genoemd als potentiële deelnemer aan de Dakar Rally, is het nu Dakar deelnemer Nasser Al-Attiyah die met een opvallende naam komt. Niemand minder dan negenvoudig wereldkampioen en MotoGP held Valentino Rossi zou komend jaar zijn opwachting gaan maken in de Dakar Rally.

Dat Valentino Rossi een fervent rally liefhebber is, en ook op vier wielen goed uit de voeten kan zal voor velen geen onbekend nieuws meer zijn, dat deelname aan de bekende Dakar Rally hoog op de bucketlist staat van de negenvoudig wereldkampioen is ook geen geheim.

Als we de bekende rallycoureur en huidig Dakar deelnemer Nasser Al-Attiyah mogen geloven dan zien we Valentino Rossi in 2020 zelfs aan de start verschijnen in de bekende Dakar Rally. De Toyota fabriekscoureur onthulde dit nieuws zondagavond voor de camera van RTL GP.

“Ja, ik heb contact gehad met Valentino en ik weet zeker dat hij graag de Dakar zou willen rijden. Ik heb hem gevraagd of hij mee wil doen.” In 2020?  “Ja in 2020.” Met Toyota? “Yes, inderdaad met Toyota.”

In hoeverre we de woorden van Nasser Al-Attiyah moeten en kunnen geloven en of we Rossi in 2020 daadwerkelijk aan de start zullen zien is vooralsnog een grote vraag. De Italiaan heeft voor 2019 en 2020 namelijk nog een contract bij Yamaha als MotoGP coureur. Daarnaast zijn Nasser Al-Attiyah en Toyota sterk gelinkt aan Red Bull en heeft Rossi al een jarenlange relatie met concurrent Monster Energy.

Nu kan de negenvoudig wereldkampioen met zijn staat van dienst inmiddels wel een potje breken bij zijn huidige werkgever, valt de Dakar Rally precies midden in de verplichte winterstop van de MotoGP maar of de Japanse Yamaha bazen hiermee zomaar in zullen stemmen, wij hebben vooralsnog onze twijfels…..


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App