Hij leek zo goed op dreef dit weekend tijdens de vrije trainingen van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Na in de derde vrije training nog de vierde rondetijd op de klok te hebben gezet ging het zaterdagmiddag in Q2 flink mis, het resultaat een teleurstellende twaalfde startplaats voor de zondag te verrijden laatste MotoGP race van 2019.

Een dag met gemengde gevoelens noemde Valentino Rossi de tweede dag van de negentiende en afsluitende Grand Prix van het seizoen 2019 op Circuit Ricardo Tormo. Leek alles nog op zijn plaats te vallen tijdens de derde vrije training, waar de negenvoudig wereldkampioen zich met een vierde rondetijd probleemloos plaatste voor Q2, tijdens deze kwalificatiesessie bleek er niet meer in te zitten dan een teleurstellende twaalfde en langzaamste rondetijd.

Valentino Rossi: “Het is een dag met gemengde gevoelens. Tijdens de derde vrije training waren de omstandigheden verre van ideaal (erg koud) maar ondanks dit was mijn rondetijd was gewoon erg goed. We zetten een tijd op de klok waarmee we ons rechtstreeks wisten te plaatsen voor Q2, iets dat vooraf ook ons doel was. Tijdens de 30 minuten durende vrije training hebben we met name met de harde band gereden om te kijken of we het juiste tempo hadden voor de race. Ik ben niet erg blij met de resultaten in de kwalificatie omdat we simpelweg niet de goede tactiek en strategie hadden. Op het moment dat ik met mijn tweede nieuwe band op de baan was kwam ik in het verkeer terecht en werd ik opgehouden door Pol Espargaró, die op dat moment in een langzame ronde zat op een gebruikte band. Door dit alles kon ik mijn snelste rondetijd gereden in de eerste run niet meer aanscherpen. Kortom, er had gewoon meer ingezeten. Ik moet nu vanaf de 12e plaats op de grid aan de race beginnen, dat wordt een moeilijke zaak. Helemaal omdat Valencia één van de circuits is met de minste inhaalmogelijkheden. Trouwens, mijn racetempo is niet helemaal nog zo slecht nog niet, maar ik zou het ook niet echt fantastisch willen noemen. Het wordt zondag een zware race. De start en de eerste twee of drie ronden zullen beslissend zijn; in dit stadium zal ik dan ook een paar plaatsen moeten zien te winnen. Ik moet de juiste beslissingen nemen, de juiste lijnen kiezen en dan zien wat er de rest van de race gebeurt.”

De laatste MotoGP race van het seizoen begint zondagmiddag in Valencia om klokslag 14:00 uur.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App